Jo neljäs ehdokas mukaan Turun piispanvaaliin – Heikki Arikka: ”Toivon kirkkoon muutosta ja sitä olemme saaneet Malmilla tehdä”

 

Kehystetty Turun piispan vaakuna Kirkkohallituksen istuntosalin seinällä Katajanokalla. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Helsingin Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka lähtee mukaan Turun arkkihiippakunnan piispanvaaliin. Aikaisemmin ehdokkuudestaan ovat kertoneet kirkkoherrat Kaisa Huhtala ja Jouni Lehikoinen, sekä hiippakuntadekaani Mari Leppänen.

Turun arkkihiippakuntaan valitaan uusi piispa marras-joulukuussa, kun piispa Kaarlo Kalliala jää eläkkeelle. Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1. helmikuuta 2021.

Piispanvaalin ehdokasasettelu alkaa virallisesti 6. heinäkuuta ja päättyy 7.9. Ennen Arikkaa ehdokkuudestaan ovat ilmoittaneet Porin Teljän kirkkoherra Kaisa Huhtala, Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen ja Turun arkkihiippakunnan hiippakuntadekaani Mari Leppänen.

Dei Neliöb. 4.-7.3.

– Toivon kirkkoon muutosta ja sitä olemme saaneet Malmilla tehdä. Olemme rakentaneet seurakuntaa yhä vahvemmin jokaista kaupunkilaista tavoittavaksi, ihmisten keskellä toimivaksi yhteisöksi. Malmin seurakunta on tullut rakkaaksi ja tärkeäksi. Olen sitoutunut palvelemaan kirkkoa siinä tehtävässä, johon kulloinkin kutsutaan,  Heikki Arikka (synt. 1971) sanoo Malmin seurakunnan verkkosivuilla.

Arikka on johtanut seurakuntaa vuodesta 2016 lähtien. Sitä ennen hän työskenteli Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä. Koulutukseltaan hän on teologian maisteri.

Ehdokkaan piispanvaaliin voi asettaa valitsijayhdistys, jossa on vähintään 30 äänioikeutettua.

Piispanvaalien ensimmäinen kierros käydään 5.11. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaalikierros käydään ‪3.12.2020.