Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Jeesus-patsas sai luvan pysyä Montanan vuoristossa

 

Montanan vuoristossa oleva Jeesus-patsas.

Kuusi vuosikymmentä laskettelijoiden nähtävänä ollut Jeesus-patsas saa oikeuden päätöksellä edelleen pysyä Montanan vuoristossa eikä sitä häädetä liittovaltion mailta. Pinta-alaltaan noin 7,5 m x 7,5 m kokoisella alueella sijaitsevan patsaan vieressä sijaitsee hiihtokeskus, mutta itse patsas sijaitsee liittovaltion mailla.

Ryhmä yhdysvaltalaisia ateisteja ja agnostikkoja pyrki saamaan patsaan pois, koska heidän mielestään liittovaltio suosii patsaan sallimalla kristinuskoa suhteessa muihin uskontoihin tai uskonnottomuuteen.

Oikeuden päätöksessä kuitenkin todettiin, että patsas ei ole paikka uskonnon harjoittamiselle, vaan useimmille se on kohtauspaikka tai tarjoaa mahdollisuuden valokuvien ottamiselle.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Vapaus uskonnosta -säätiö sanoo järkyttyneensä oikeuden päätöksestä ja harkitsee valituksen tekemistä ylempiin oikeusasteisiin.

Patsaan pystyttivät vuonna 1955  toisen maailmansodan veteraanit, jotka kiinnostuivat uskonnollista monumenteista taistellessaan Euroopan vuoristossa.