Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Italian Veronassa karanteenissa pysyttelevä ammattijalkapalloilija Sauli Väisänen juoksee sisällä ja lukee säännöllisesti Raamattua

 

Ammattijalkapalloilija Sauli Väisänen on eristyksissä Veronassa, Italiassa. KUVA: SAULI VÄISÄNEN

Sauli Väisänen kertoo Uudelle Tielle, miten arki sujuu pandemian keskellä.

Ammattijalkapalloilija Sauli Väisänen asuu Veronassa Veneton maakunnassa. Väisänen on pelannut jalkapalloa Italiassa kesästä 2017 lähtien ja edustaa nykyisin Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa A. C. Chievo Veronaa.

Veneto sijaitsee pahiten koronaepidemiasta kärsineen Lombardian naapurissa. Miten karanteeni näkyy ja tuntuu arjessa, kun pääsarjan pelit ovat nyt tauolla?

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

– Ulkonaliikkumiskieltoa tiukennettiin pari viikkoa sitten. Me ammattiurheilijatkaan emme enää saa lenkkeillä edes poikkeusluvalla, Väisänen sanoo Uudelle Tielle.

Joukkueharjoitukset ovat muuttuneet yksilötreeniin kotona.

– Juoksen kotona edestakaisin ja vedän oman kropan painolla voimatreeniä. Toki meillä on myös joukkueen fyysiseltä valmentajalta saatu ohjelma, minkä mukaan pitää toimia, hän kertoo.

Vain ruokakaupat ja apteekit ovat auki.

– Kauppaan on aina jono, sillä sinne saa mennä vain 20 ihmistä kerrallaan sisään. Jono on pitkä, sillä siinä pitää olla vähintään metrin välit. Ovella desinfioidaan kädet ja laitetaan kumihanskat käteen, Väisänen kertoo.

Raamattua ja rukousapua

Entä miten Sauli Väisänen hoitaa uskonelämäänsä eristyksissä?

– Minulla on päivärytmi Raamatun lukemisessa. Samaa olen jatkanut kotikaranteenissakin. Jos jotain positiivista haluaa karanteenista löytää, niin olen pysynyt säntillisemmin Raamatun lukusuunnitelmassa. Olen ollut myös kristittyihin tuttuihini yhteydessä ja saanut rukousapua tilanteeseen, sekin on virvoittanut hengellisesti, hän sanoo.

Lue Uuden Tien haastattelusta, mitä Väisänen haluaa sanoa suomalaisille koronavirukseen liittyen.