Israelin King’s kids -ryhmä rakentaa siltaa juutalaisten ja arabien välille

Israelissa asuva suomalainen Ruut Ben-Yosef johtaa Lähi-idän kristittyjä yhdistävää King’s kids -ryhmää Jerusalemissa. Ryhmä vieraili Lahdessa evankelistojen yhteyspäivillä.

Jerusalemissa toimivaan King’s kids -ryhmään kuuluu sekä messiaanisia juutalaisnuoria että arabinuoria.

Jerusalemin King’s kidsejä luotsaavan Ruut Ben-Yosefin näkynä on antaa nuorille ja lapsille Israelissa, palestiinalaisalueilla ja koko Lähi-idässä, mahdollisuus tulla yhteen, kohdata toisensa, löytää yhteys Jeesuksen rakkauden kautta.

Jerusalemin King’s kidsit ovat vierailleet Suomessa joitakin kertoja. Ryhmien kokoonpanot ovat vaihdelleet. Nyt mukana on kymmenisen nuorta, sekä messiaanisia juutalaisia että arabikristittyjä.

– Matkat ovat merkityksellisiä yhteyden syntymiseksi. Niiden aikana ystävyyssuhteet rakentuvat ja syvenevät. Tunnelma vapautuu heti, kun mennään Israelin rajojen ulkopuolelle, Ruut Ben-Yosef kertoo.

Rakkauden valitseminen tuo paljon iloa

Yksi ryhmän nuorista on messiaaninen juutalaistyttö Gabriela, 18. Hän kertoo kasvaneensa Englannissa ja muuttaneensa perheensä kanssa Israeliin vasta viisi vuotta sitten.

– Maahan muuttaessamme en ollut selvillä maan tilanteesta. Asuimme kylässä, jossa puolet asukkaista oli arabeja ja puolet juutalaisia. Vähitellen aloin huomata jännitteitä ryhmien välilä, Gabriela kertoo.

Juutalaisyhteisön kielteiset asenteet arabiväestöä kohtaan tarttuivat myös Gabrielaan.

18-vuotias Gabriela kertoi, kuinka hänen asenteensa arabeja kohtaan muuttui, kun hän oppi tuntemaan arabinuoria.

– Tunsin vihamielisiä tunteita arabeja kohtaan. Sitten opin tuntemaan joitakin ikäisiäni arabeja. Ystävystyin ja opin rakastamaan. Tajusin, että syy seinään välissämme oli kaikki se viha, joka oli rakentunut meissä, Gabriela sanoo.

– Olen oppinut tuntemaan mahtavia ihmisiä. Se, että valitsee rakastaa, tuo paljon iloa.

King’s kidsit välittävät evankeliumia ja tekevät rauhantyötä muun muassa taiteen keinoin. Jerusalemin ryhmä tekee myös yhteistyötä muiden Lähi-idässä toimivien ryhmien kanssa.

Kansainvälisen King’s kids työ on tunnustuksiin sitoutumatonta toimintaa. Työn tunnuslauseena on Tunne Jumala ja tee hänet tunnetuksi.