Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Israel jäänyt jälkeen Palestiinasta – Palestiinalla enemmän diplomaattista edustusta ulkomailla

 

Kuva: Pixabay

Israel Todayn mukaan Palestiinalla on ensimmäistä kertaa enemmän diplomaattista edustusta ulkomailla kuin Israelilla sitten Israelin valtion perustamisen.

Israelin valtio sulki viime vuonna kaksi suurlähetystöä ja kaksi konsulaattia. Israelilla on tällä hetkellä 98 suurlähetystöä, konsulaattia tai muuta diplomaattista edustusta 78:ssa maassa ympäri maailmaa.

Palestiinalla on myös 98 suurlähetystöä, konsulaattia tai muuta diplomaattista edustusta 95:ssä maassa. Lisäksi Palestiinan viranomaisilla on diplomaattista edustusta viidessä kansainvälisessä organisaatiossa. Näin ollen Palestiinalla on yhteensä 105 erilaista diplomaattista edustusta maailmalla.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Palestiina on levittäytynyt huomattavasti laajemmalle kuin Israel. Palestiinalla on diplomaattista toimintaa 95:ssä maassa, kun Israelilla on vain 78:ssa.

Kun eri maiden välisten diplomaattisten suhteiden tarkasteluun otetaan mukaan  muslimienemmistöisten maiden diplomaattiset edustukset eri puolilla maailmaa, jää Israel auttamattomasti alakynteen. Esimerkiksi Turkilla on edustusta 223 maassa. Arabiliittoon kuuluvilla valtioilla ja Iranilla on yhteensä 1941 edustustoa eri puolilla maailmaa.

Asiasta uutisoi Israel Today.