Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Iso Soitto –festivaali sai jymy-yllätyksen

 

Andraé Chrouch

Heinäkuussa Keuruulla pidettävä Iso Soitto –festivaali sai pääsiäisenä yllättävän tiedon. Modernin gospelin isäksi maailmalla kutsuttu Andraé Crouch USA:sta varmisti tulonsa Suomeen ja myös Isoon Soittoon.

Crouchin ammattitaidosta ovat saaneet osansa muun muassa sellaiset kuuluisuudet kuin Michael Jackson ja Elton John. Elokuva-alalla Crouchin sovittamaa musiikkia kuullaan Leijona Kuningas –filmillä.

Los Angelesissa vuonna 1942 syntynyt Crouch on ollut merkittävä vaikuttaja kristillisessä musiikissa 1960-luvulta lähtien. Hän on yksi ensimmäisistä mustista gospelartisteista, joka ylitti kristillisen musiikin kulttuurirajat ja kosketti niin rodullisesti kuin musiikillisesti hyvin erilaisia kuulijakuntia.

Crouchin lauluja ovat esittäneet Elvis Presley, Paul Simon sekä seurakuntien kuorot ja musiikkiryhmät ympäri maailmaa. Crouch sai varhaisen musiikkikasvatuksensa vanhempiensa seurakunnassa Kaliforniassa. Hän on usein kertonut saaneensa lapsena pianonsoittokykynsä kirjaimellisesti Jumalan lahjana.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Andraé Crouch on saanut mm. kahdeksan arvostettua Grammy-palkintoa. Hänen laulunsa inspiroivat vuonna 1996 Grammy-palkinnon voittanutta cd-levyä ”Tribute: The Songs of Andraé Crouch”, jolla esiintyy mm. Michael W. Smith.

Andrae Crouch sai nimensä gospelmusiikin Hall of Fame’een vuonna 1998.

Nykyisin Andrae Crouch palvelee seniori pastorina vanhempiensa perustamassa New Christ Memorial Church of God in Christ -seurakunnassa San Fernandossa Kaliforniassa.

Tänä keväänä 18. albuminsa julkaiseva gospel-legenda vierailee Suomessa heinäkuun lopulla. Hän esiintyy Iso Soitto -festivaalissa Keuruun Isossa Kirjassa lauantai-iltana 30.7. Lisäksi Crouch konsertoi Radio Dein kutsumana Helsingissä 31.7. Suomessa Andraé Crouchin orkesterina ja lauluryhmänä toimii suomalainen mustan gospelin huippunimi Higher Ground

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie