Kauniaisten Diakin koulutuspäällikkö: Suuri kampus syö kirkollista koulutusta Diakissa

 

Lauri Vartiainen

Diakonia-ammattikorkeakoulun Kauniaisten yksikön koulutuspäällikkö Lauri Vartiainen kommentoi Diakin päätöstä keskittää Etelä-Suomen toimintansa yhdelle kampusalueelle yhdessä ammattikorkeakoulu Arcadan kanssa.

Vartiaisen mukaan Diakin Kauniaisten-yksikön kirkollinen koulutus on rakentunut suurelta osin oppilaitoksen kiinteän yhteisöllisyyden varaan. Hän katsoo, että uudella jättimäisellä kampuksella tämä yhteisöllisyys särkyy.

Vartiainen pitää kuitenkin Diakonia-ammattikorkeakoulun keskittymistä johdonmukaisena seurauksena opetus- ja kulttuuriministeriön politiikalle.

– Ammattikorkeakouluja laajennetaan kohti isompia yksiköitä. Ymmärrän ratkaisun motiivit, mutta sekä Järvenpään että Kauniaisten yksikköjen osalta se tarkoittaa kirkollisen koulutuksen ohenemista.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Kauniaisissa Diak on alusta asti toiminut hyvässä vuorovaikutuksessa Raamattuopiston kanssa. Nyt herää monia kysymyksiä, kuten pidetäänkö uudella kampuksella edelleen viikkohartaudet? Ne ovat olennainen osa hengellisen työntekijän kasvatusta, Vartiainen toteaa.

”Raamattuopiston laajennushanke ei mennyt hukkaan”

Diakonia-ammattikorkeakoulun Kauniaisten-yksikkö sijaitsee Raamattuopiston tiloissa. Vuosina 2008-2009 tiloja laajennettiin Diakin tarpeita varten yli tuhannen neliön lisäsiivellä. Hanke maksoi yli kolme miljoonaa euroa. Vartiaisen mukaan uudet tilat eivät kuitenkaan jää tyhjiksi.

–  Raamattuopiston toiminta laajenee koko ajan niin paljon, että tiloille löytyy varmasti käyttäjiä.

Diakin Järvenpään, Kauniaisten ja Helsingin toimipaikat siirtyvät Arabianrannan ja Kalasataman raja-alueelle rakennettavalle 4000-5000 opiskelijan kampukselle vuonna 2015.

 

 
Artikkelibanneri perussanoma