Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Isätkin mukaan kristilliseen kasvatukseen

 

Kristillisen kirjan viikko 22.–28.3.

Monissa suomalaisissa kodeissa kristillinen kasvatus on toivottua, mutta usein vanhemmat kokevat keinot ja välineet vähäisiksi.

– Kristillinen kasvatus jää usein äitien huoleksi. Kirja on kuitenkin kahdenvälinen, jonka kautta isäkin voi ottaa osaa kristilliseen kasvatukseen, Lasten Keskuksen toimitusjohtaja Juha-Pekka Heinonen sanoo Kristillisen kirjan viikkoa valmisteltaessa.

Kristillisen kirjan viikkoa vietetään 22.–28. maaliskuuta. Tänä vuonna teemana on lapsen oikeus pyhään, ja samalla lapsen oikeus kristillisiin kirjoihin. Kristillisen kirjan viikon järjestää Kristilliset kustantajat ry.

– Tuomme esiin rikasta ja vahvaa kristillistä perinnettämme, johon lapsi voi tutustua, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Merja Pitkänen kertoo.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Lapsen Raamattu on ollut Lasten Keskuksen tuotannossa kestosuosikkeja vuosikymmeniä.
– Minusta Raamatun kertomukset ovat niin merkittävä osa kristillistä kulttuuriperintöämme, että niiden läpikäyminen ja opettaminen kuuluisi jokaiselle vanhemmalle. Kyse on pohjimmiltaan lapsen perusturvallisuuden luomisesta, Heinonen sanoo.

Lasten Keskus noudattaa Heinosen mukaan kirjoissaan kolmen E:n periaatetta.
– Elämyksellisyys, esteettisyys ja eettisyys ovat ne kolme sanaa, joihin voisi tiivistää oman linjamme. Elämyksellisyys innostaa lukemaan, esteettisyyteen on lapsella oikeus samalla tavalla kun aikuisellakin ja eettisyys saa parhaimmillaan aikaan juuri pohdintaa vaikkapa hyvän ja pahan välillä.

– Meillä vanhemmat toivovat kirjoihin tekstiä, mikä on pelkästään hyvä asia, Heinonen sanoo.

Heinosen mukaan kirjamarkkinoilla on yleisesti liikaa viihde- ja puuhakirjoja, jotka aliarvioivat lasta.
– Vaarana on, että lapsi menettää kiinnostuksen ylipäätään kirjoihin. Kirjan tarkoitus on kuitenkin lisätä kiinnostusta lukemiseen, Heinonen linjaa.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024