Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Ihmiset nauttivat monipuolisuudesta Kirkkopäivillä

 

Kirkkopäivillä järjestettiin myös huvipuistohäät.

Kouvolassa viikonloppuna järjestetyillä Kirkkopäivillä kävi yhteensä noin 5000-6000 ihmistä.

Ajankohtaiset keskustelun avaukset kirkon ja yhteiskunnan tilanteesta vetivät väkeä paikalle. Emerituspiispa Eero Huovisen ja kansanedustaja Olli Rehnin keskustelutilaisuuteen kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisään. Tilaisuudessa keskusteltiin yhteiskunnan tilanteesta kattavasti Suomen taloudesta maailmanpolitiikkaan.

Yleisöä kiinnostivat suuresti myös näyttelijä Ville Haapasalon ja toimittaja, Madventures-seikkailija, Riku Rantalan kertomukset. Miehet puhuivat haasteista ihmisten ja kulttuurien kohtaamisessa Suomessa ja maailmalla. Myös muun muassa Viimeiset kiusaukset -ooppera sekä anglikaanipastori Henry Morganin luennot olivat menestyksiä. Kävijämäärätavoitteesta jäätiin silti hieman.

KRS Krito 10.-23.6.

– Kirkkopäivät on täyttänyt paikkansa erilaisten mielipiteiden ja näkemysten keskustelufoorumina, linjaa Kouvolan kirkkoherra Keijo Gärdström

Virsiä ja svengiä

Tänä vuonna Kirkkopäivillä järjestettiin Tanssii pappien kanssa -tanssit, jossa papit tanssivat Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Tanssin lisäksi yleisö pääsi laulamaan yhteislauluja sekä kuuntelemaan musiikkia monipuolisesti.

Tykkimäellä järjestettiin huvipuistojumalanpalvelus, jonka jälkeen Kouvola-pyörässä vietettiin ensimmäistä kertaa huvipuistohäät. Anjalankosken seurakunnan kappalainen Johanna Pesonen vihki Anu Korpelan ja Jarkko Suihkon avioliittoon. Vihkiminen tapahtui pyörän pyöriessä, ja vihkimisen jälkeen hääparia oli vastassa musiikkitervehdys maailmanpyörän juurella.

Kouvolalaiset ovat ottaneet Kirkkopäivät hyvin vastaan.

– Saamamme palautteen perustella olemme onnistuneet välittämään kirkosta uudenlaisia ja rohkeitakin näkökulmia, kertoo Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen.

Lähde: Kirkkopäivien tiedotteet

Kuva: Kirkkopäivien kuvapankki