Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Hyvinkäällä hiljennytään ampumavälikohtauksen vuoksi

 

Maanantaina Hyvinkään kaupungin kouluissa ja muissa toimipisteissä suruliputetaan lauantaisen ampumavälikohtauksen vuoksi. Hyvinkään seurakunta on mukana ihmisten ahdistuksessa ja surussa. Seurakunnassa järjestettiin mahdollisuus keskusteluun ja hiljentymiseen Hyvinkään seurakuntakeskuksen kappelissa lauantaina. Paikalla oli seurakunnan työntekijöitä.

 

Hyvinkään kirkossa vietettiin kaikille yhteinen ja avoin suruhetki lauantaina 26.5. klo 19.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Espoon piispa Tapio Luoma puhui suruhartaudessa. Muita puhujia olivat kirkkoherra Ilkka Järvinen ja kaupunginjohtaja Raimo Lahti, joka toi kaupungin osanoton tilaisuuteen.

Piispa Luoma rukoili uhrien ja omaisten puolesta. Hän muistutti, että ketään ei tule jättää yksin surun ja ahdistuksen hetkellä.

”Olemme järkyttyneinä ottaneet vastaan uutisen tapahtumista Hyvinkäällä viime yönä. Hämmennys ja sanaton suru ovat nyt päällimmäisiä tunteita. Ajattelemme lämmöllä kaikkia veriteon uhreja ja heidän omaisiaan. Rukoilemme heille voimia ja siunausta. Emme nyt voi muuta kuin jättäytyä taivaallisen Isämme varaan, hänen, joka on luvannut olla kaikkien surevien ja ahdistuneiden rinnalla. Hänen turviinsa jätämme uhrit ja heidän omaisensa, itsemme ja toinen toisemme”, sanoi piispa Luoma.

Hyvinkään kaupungin kouluissa ja muissa toimipisteissä suruliputetaan tänään maanantaina 28.5. Myös sunnuntaina Hyvinkäällä suruliputettiin. Maanantaina klo 9.00 Hyvinkään kouluissa ja toimipisteissä pidettiin hiljainen hetki.

Hyvinkään kaupungintalon ala-aulaan avattiin maanantaiaamuna surukirja, johon voi käydä ilmaisemassa osanottonsa.

 

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 18-vuotias mies ampui Hyvinkään keskustassa katolta kahdella kiväärillä. Poliisi pitää tekoa summittaisena. Ampumistapauksessa kuoli kaksi ja seitsemän loukkaantui. Ammuskelussa haavoittuneen poliisin tila on edelleen kriittinen.

 

 

Hyvinkään kriisikeskuksen puhelinnumerot ovat 019 415 550 ja 019 415 551.

Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löytyvät internetistä osoitteessa www.hyvinkaanseurakunta.fi.

Kirkko facebookissa -sivustolle on laitettu osanottopäivitys, jossa on lohdutuksen sana.

Kirkon Palveleva puhelin on avoinna suomenkielisille numerossa 010 190 071 ja ruotsinkielisille numerossa 010 190 072.