Hyvän testamentin teemaviikko: Kenelle omaisuutesi päätyy?

 

Kuva Istockphoto

Kuluvalla viikolla juhlistetaan testamenttaamista hyväntekeväisyyteen. Kansainvälinen Legacy Day-päivä muistuttaa testamentilla lahjoittamisen mahdollisuuksista

Hyvän testamentin teemaviikkoa vietetään seitsemässätoista maassa mukaan lukien Suomi. Testamentti lahjoitusmuotona on lisännyt mielenkiintoa myös meillä. Hyvä testamentti -kampanja jakaa aiheesta tietoa sekä tarjoaa asiantuntijapalveluja nettisivuillaan. Järjestöjä kotimaisessa kampanjassa on mukana jo yli 20. Testamentit ovat merkittävä lisätulolähde monille hyväntekeväisyysjärjestöille ja kristillisillisille organisaatioille. Suomessa järjestöjen rahoituksesta kuitenkin alle viisi prosenttia katetaan testamenttilahjoituksilla.

Kotimainen Hyvä testamentti -kampanja käynnistyi tammikuussa 2015. Tuolloin mukaan lähteviä järjestöjä oli 15. Nyt määrä on kasvanut 24:ään.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

– Tarkoituksemme on ollut herättää keskustelua ylipäätään siitä, että testamentti ei olisi meillä enää mikään tabu vaan osa oman talouden hallintakeskustelua. Testamentilla voi aktiivisesti määritellä keitä tai mitä haluaa muistaa, sanoo kampanjakoordinaattori Pia Tornikoski.

– Testamentti on yksi keino vaikuttaa perintönsä verotukseen. Sivujemme kautta voi kysyä lakiasiantuntijaltamme lisää testamenttaamisesta ja palvelua on käytettykin ilahduttavasti. Järjestöjen toiminnasta ja testamenttipalveluista on myös kootusti tietoa sivuillamme, summaa Tornikoski.

Hyvä testamentti -kampanjassa on mukana 24 yleishyödyllistä järjestöä: Aivoliitto, Amnesty International, Animalia, Fida International, Greenpeace, Helsingin Diakonissalaitos, Herättäjä-Yhdistys, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Kuurojen Liitto, Patmos Lähetyssäätiö, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Päijänteen Luonnonperintösäätiö, SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto, SOS-Lapsikylä, Suomen Lähetysseura, Suomen Merimieskirkko, Suomen Meripelastusseura, Suomen Pipliaseura, Suomen Reumaliitto, Suomen Setlementtiliitto, Suomen Sydänliitto, World Vision ja WWF (Maailman luonnonsäätiö). Järjestöt ovat Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n jäseniä.

Hyvä testamentti -kampanjan sivut löytyvät osoitteesta www.hyvatestamentti.fi.

 

 

Aiheet