Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Hoitavaa sanaa ja laadukasta musiikkia Jyväskylässä – Raimo Mäkelä: ”En voi olla puhumatta myös Ukrainasta”

 

Kuva: Petri Vähäsarja.

Suomen Raamattuopiston ja Jyväskylän seurakunnan Sana elämään -tilaisuudessa puhuva Raimo Mäkelä sanoo, että Psalmi 43 on nyt ajankohtainen rukous sekä Ukrainassa että Suomessa.

– Yritän parhaillaan työstää puhettani. En tiedä, mitä siitä haluan ennakkoon sanoa. Ehkä sen ydinasian, että käsittelen kärsimyksen sunnuntain psalmia 43 sekä ukrainalaisten että meidän kaikkien kokemuksen läpi, Suomen Raamattuopiston eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja, rovasti Raimo Mäkelä kertoo Seurakuntalaiselle.

Hän katsoo, että kyseinen psalmi on ”kuin heidän rukouksensa”.

KRS Krito 10.-23.6.

– Se on myös minun rukoukseni.

Mäkelä jatkaa, ettei hän voi näinä aikoina olla puhumatta Ukrainasta.

– Asia on ainutlaatuinen toisen maailmasodan ja Stalinin vainojen jälkeen.

Stalin kuoli vuonna 1953.

– Mitään tällaista ei ole sen jälkeen koettu. Tämä vaikuttaa vuosikymmeniksi tulevaisuuteen. Kysymyksessä on koko läntisen maailman vapaus, Mäkelä toteaa.

Vuosi sitten Päivä Osakeyhtiö julkaisi uudistetun painoksen Mäkelän tunnetusta teoksesta Naamiona terve mieli. Kirja käsittelee narsismia. Mäkelän mukaan teos on Putinin sodan myötä jälleen, valitettavasti, ajankohtainen.

– Kirja on kuva myös Putinista, vaikka en osannut vielä vuosi sitten sitä nähdä.

Sunnuntaina järjestettävän tilaisuuden teema on ”Sinun luonasi olen turvassa”. Vakavien aiheiden keskellä Mäkelä avaa kuulijoille lohdun sanomaa, iankaikkista turvaa, joka löytyy Raamatusta ja on voimassa kaikkina aikoina.

Sana elämään -tapahtuman odotettuna musiikkivieraana on laulaja Kristiina Brask, joka esittää kuulijoille ”säikähtänyttä sydäntä silittävää musiikkia”.

Tilaisuuden juontaa Raamattuopiston Keski-Suomen aluejohtaja Aino Viitanen. Hän kertoo, että Sana elämään -tapahtumia on järjestetty vuodesta 2014.

– Lukuisa joukko puhujia sekä muusikoita on näiden vuosien aikana käynyt koskettamassa kuulijoita sanoilla ja sävelillä. Tilaisuudet ovat sielunhoidollisia matalan kynnyksen tapahtumia, joihin on kenen tahansa helppo tulla, Viitanen kuvailee.

Sana elämään -tilaisuus järjestetään sunnuntaina 3.4. 2022 klo 13-15 Taulumäen kirkossa  Jyväskylässä.