Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Hessu Kärhä: ”Pro Fide tekee jäseniään suurempaa työtä”

 

Hessu Kärhä (vas.) ja Pro Fiden uusi solisti Ossi Mäki-Reini. Kuva: Taneli Törölä

Pro Fide –yhtyeen laulajana tunnettu Heikki Kärhä esiintyi yhtyeen riveissä viimeisen kerran eilen järjestetyssä jäähyväiskonsertissa. Kärhä ehti toimia Pro Fiden laulajana 24 vuoden ajan.

Suomen Raamattuopistolla järjestetyssä konsertissa Pro Fiden materiaalia esittivät Kärhän johtaman kokoonpanon lisäksi lauluyhtye Haavan jäsenistä koostunut trio sekä Pro Fiden uusi kokoonpano, jonka laulajana toimii Ossi Mäki-Reini.

Pro Fiden jäsenet ja Raamattuopiston työntekijät tarjosivat Raamattuopiston kirkkosalin täyttäneelle yleisölle kaksi ja puoli tuntia musiikkia, huumoria ja muistoja matkan varrelta. Kärhän ystävät olivat kirjoittaneet tälle terveisiä, joita heijastettiin yleisön nähtäväksi.  

”Itselleni juuri Pro Fide on oikeastaan aina ollut ”the” gospelbändi. Hessu puolestaan on ollut Pro Fiden kasvot ja ennen kaikkea ääni. Lähes 20 vuoden tuttavuus Hessun kanssa on tarjonnut lukuisia hienoja hetkiä ja yhteisiä kokemuksia. Mun kasvuun kristittynä ja ihmisenä kuuluu erottamattomasti Raamattuopiston nuorisotyö ja Pro Fide. Koko tämän ajan Hessu on ollut mukana: kiitos sinulle Hessu, että olet ollut mukana kasvattamassa minua kristittynä ja ihmisenä, viitoittanut tietä opetuksilla ja antanut niin paljon musiikin kautta”, muotoili Matti Sartonen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Kärhä sanoi yrittäneensä vuosien varrella opettaa nuorille kristinuskon perusasioita.

– Täytyy nöyrtyä sen alle, että Jumala on oikeassa ja minä olen väärässä. Minä olen syntinen ja tarvitsen Jeesukselta apua.

Hän totesi lähtevänsä Pro Fidestä nyt hyvillä mielin.

– En aio kirjoittaa paljastuskirjaa.

– Olen onnellinen siitä, että työni jatkaja on erinomainen laulaja ja kitaristi sekä muutenkin hieno mies. Bändinne ja työnne on paljon suurempi kuin ne, jotka siinä kulloinkin soittavat. Toivon koko yhtyeelle edelleen Taivaan Isän siunausta, Kärhä sanoi konsertin päätteeksi. 

Pro Fide on perustettu vuonna 1966, ja se on toiminut yhtäjaksoisesti siitä asti. Yhtyeen jäseninä ovat olleet muun muassa Mikko Kuustonen ja Juha Kela. Tällä hetkellä yhtyeessä soittavat Petri Repo, Antti Kokko, Ossi Mäki-Reini, Tuomo Komonen ja Markus Ikonen.

Hessu Kärhän jäähyväiskonsertissa soitetut kappaleet:

1. Murhe kerrallaan
2. Haalea maa
3. Samalla viivalla
4. Kuuntele
5. Jos mieles on tyyni
6. Paholaisen kehtolaulu
7. Niin alhaalla ei kukaan kulje (Lauluyhtye Haavan jäseniä)
8. Tänään (Lauluyhtye Haavan jäseniä)
9. Pro Fiden entisen kitaristin Napo Ikosen yllätysbiisi
7. Anna sataa
8. Sodankäynnintaito
9. Varjot katoaa
10. Kun kulta ei maksa mitään 
11. Haaste        
12. Minä tiedän
13. Päätepisteeseen
14. Jeesus jos huomaat
15. Vie perille (encore)
16. Ristin luona (toinen encore)

 
Artikkelibanneri perussanoma