Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Hesekielin hauta uhattuna Irakissa

 

Hesekiel on yksi Raamatun tärkeimmistä profeetoista. Kuva Jerusalemista. Kuva: sxc.hu

Irakin museoviranomaiset ovat rakennuttamassa suuren moskeijan haudan päälle. Vuosisatojen ajan juutalaiset, kristityt ja muslimit ovat vierailleet irakilaisessa Al-Kiflin kaupungissa rukoilemassa profeetta Hesekielin haudalla.

Nyt Irakin museoviranomaiset ovat rakennuttamassa suuren moskeijan haudan päälle. Samalla haudan heprealaiset kirjoitukset ja piirrokset siirretään paikalta.

Amerikkalaisen juutalaisten oikeuksia puolustavan järjestön johtaja Shelomo Alfassa uskoo, että ”islamistit ovat painostaneet museovirastoa poistamaan historialliset todisteet juutalaisten yhteyksistä Irakiin – maahan jossa juutalaiset olivat eläneet yli tuhat vuotta ennen islamin tuloa”, kertoo Jerusalem Post.

IK-opisto neliöb. 21.10.-3.11.

Monet nykypäivän muslimeista eivät tiedä Hesekielin juutalaisuudesta.

Irakissa on monia juutalaisten uskonnollisia paikkoja. Hesekielin lisäksi sinne on haudattu myös Esra, Daniel, Nehemia, Naahum ja Joona.