Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Postia pappi Jaakobille vuoden elokuvamenestyjä

 

Klaus Härö kotikaupungissaan Porvoossa. Kuva: Kai Kortelainen

Rukousta käsittelevä Klaus Härön elokuva Postia pappi Jaakobille voitti parhaan elokuvan, ohjauksen, miespääosan ja musiikin palkinnot sunnuntaina järjestetyssä Jussi-gaalassa.
Härö oli täysin yllättynyt elokuvan suosiosta. Elokuvan ensi-illan jälkeen hän arvioi Elämään-lehdelle elokuvaa esitettävän teattereissa korkeintaan muutaman kuukauden.

 

Tähän mennessä elokuvaa on käynyt katsomassa teatterissa satatuhatta katsojaa. Televisiosta elokuvan on nähnyt lähes miljoona katsojaa.

SEKL Neliöb. 25.-31.3. MJa

Härön mukaan Jussi-tunnustus osoittaa, että myös pienimuotoinen ja vakavaa aihetta käsittelevä voi kiinnostaa katsojia, jos elokuva toimii kokonaisuutena.

– Se on hidastempoinen elokuva, jossa on uskonnollinen aihe, Härö totesi Jussi-gaalassa Helsingin Kaapelitehtaalla sunnuntaina.

Rukousta sekä armoa ja anteeksiantoa käsittelevä Postia pappi Jaakobille -elokuva nostaa esiin myös Härölle henkilökohtaisesti tärkeitä kysymyksiä.

– Minulle rukoileminen on ennen kaikkea Raamatun ääressä avoimena olemista. Luen, pysähtelen, mietin ja kyselen. Yritän olla Jumalalle avoin ja pyytää, että asiat voisivat mennä elämässäni siihen suuntaan, mihin Raamattu sanallaan haluaa olla ihmiselämää johtamassa, totesi Klaus Härö Elämään-lehden haastattelussa elokuvasta kertoessaan.

Jussi-palkinto perustettiin vuonna 1944. Palkinnoista päättää vuosittain elokuva-alan yhdistys Filmiaura.

Lue Elämään-lehden Klaus Härön haastattelu.