Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Hengellisiä tapahtumia naistenpäivänä

 

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. YK:n naistenpäivän teema on tänä vuonna ”Equality for women is progress for all” (Naisten tasa-arvo on edistystä kaikille). Naistenpäiväviikonloppuna järjestetään hengellisiä naistenpäiviä kristillisillä opistoilla ja kristillisissä toimintakeskuksissa.

Kansan Raamattuseura järjestää naistenpäivät Oronmyllyn toimintakeskuksessa Parikkalassa teemalla ”Nainen elämän myllyssä”. Mukana ovat muun muassa Ulla Saunaluoma, Sari Behm ja Leena Lehtinen.

Kansanlähetysopistolla Ryttylässä naistenpäiviä vietetään teemalla ”Kaikki tarvii Jeesusta”. Tapahtuman johtajina ovat Raili Kemppainen ja Emma Postila.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa aiheena on ”Sukupolvien ketjussa”. Ohjelmassa ovat mukana muun muassa Riitta-Maija Korhonen, Kirsti Ijäs ja Mira Vihanto.

Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty 8. maaliskuuta 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Vuonna 1975, jota vietettiin kansainvälisenä naisten vuotena, Yhdistyneet kansakunnat vahvisti päivän vieton, ja se sai samalla nimen ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä”.

Seurakuntalainen.fi toivottaa hyvää naistenpäivää!