Hengelliset syventymispäivät oli menestys verkossa – palvelin kaatui, kun väki ryntäsi messuun

 

Tapahtuma lähetettiin verkon kautta kotikatsomoihin. Ohjelmaa seurattiin ulkomaillakin. Kuva: Petri Vähäsarja.

Palvelimelle oli pakko ostaa lisää tehoa, jotta kaikki halukkaat pääsisivät mukaan juhlajumalanpalvelukseen.

Viikon mittaiseksi kasvanut Hengelliset syventymispäivät toteutettiin sekä Suomen Raamattuopistossa että verkossa. Tapahtuman verkkoon striimaamisesta oli suurimmassa vastuussa Raamattuopiston viestintä- ja markkinointipäällikkö, pastori Kai Lappalainen.

– Olemme menneet aivan limitille. Meillä oli työssä mukana ammattilaisia, mutta sitä teki myös monta amatööriä. Ammattilaisten johdolla me ensikertalaiset ylitimme itsemme ja opimme joka päivä lisää. Aivan viimeiseen asti ollaan tätä puristettu, Lappalainen kuvaili.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Hän kertoo, että Hengellisille syventymispäiville osallistui Sro-tv:n kautta 10 443 ihmistä. Pelkästään lauantaina oli Sro-tv:n välityksellä tapahtumassa mukana 4949 ihmistä. Sunnuntaina yli 1200 tuli samaan aikaan linjoille, kun jumalanpalvelus alkoi, mikä kaatoi verkkopalvelimen.

– Jouduimme ostamaan lennosta lisää tehoa, Lappalainen toteaa.

– Tämä kertoo siitä, että tavallista luterilaista jumalanpalvelusta tarvitaan edelleen.

Tapahtuman osallistujamäärä oli paikan päälle saapuvien osalta rajattu siten, että samaan aikaan sai olla Raamattuopiston tiloissa korkeintaan 130 henkeä. Osallistujat oli lisäksi jaettu useaan eri tilaan, jolloin osa ihmisistä seurasi ohjelmaa sen esittämispaikassa ja osa verkon välityksellä Raamattuopiston luokissa ja muissa tiloissa.

– Ihmiset myös lähettivät kotikatsomoistaan ja ulkomailtakin paljon viestejä tapahtumaamme. Niitä luettiin eri tilaisuuksissa, ja näin monet rakensivat verkon kautta yhteisestä ohjelmaamme, Lappalainen kertoo.

Hengelliset syventymispäivät päättyi tänään juhlajumalanpalvelukseen, uusien työntekijöiden siunaamiseen ja Musiikkilinjan ”allstars-kokoonpanon” iloisiin esityksiin.

Tapahtuman teema oli Ihmeellinen elämä, jota Kai Lappalainen sivusi päivän raamattuopetuksessaan. Ihmeellinen elämä toteutuu hänen mukaansa Pyhän Hengen kautta myös verkkoyhteyksien välityksellä.

– Sinä olet tabletin ääressä osa juhlaväkeä, jonka parissa Jumala tekee salatulla tavalla työtä, Lappalainen sanoi.

– Siellä missä Raamatun sanaa julistetaan, myös Pyhä Henki toimii.

 
SRO neliöb 27.5.-21.8.MJa