Hengelliset kesäjuhlat kuuluvat radiossa

 

Jukka Leppilampea kuullaan kesällä hartausäänenä KUVA: Tom Norrgrann

Hengellisiä kesäjuhlia voi seurata laajasti radion välityksellä. Hengellisen musiikin helmiä kuullaan heinäkuussa Ylen hartauksissa. Hartaudenpitäjät jakavat aamuisin musiikkikokemuksia, joilla on ollut hengellistä merkitystä.

– Minulle hartauden teko lähtee siitä, miten soittamani kappale puhuttelee. Musiikki on hartauden lähtökohta, ja sanat tulevat sen ympärille. Hartauden pitäminen kuulosti alusta alkaen todella kiinnostavalta ja kutkuttavalta, sillä eteeni on tullut puhuttelevaa ja harrasta musiikkia vaikka kuinka paljon, kertoo muusikko Laura Sippola, jonka hartaus kuullaan elokuussa.

Heinäkuun 9. päivä alkaen tiistaiaamujen hartauksissa Yle Radio 1:llä kuullaan hengellisen musiikin suosikkikappaleita. Hartaudet kuullaan kello 6.15 ja 7.50

SEKL neliöb. vko38. MJa

– Hartauden kautta pääsen jakamaan kappaleiden antia muillekin, ja kertomaan samalla siitä, mitä itse olen saanut ammennettavaksi kyseisestä musiikista, Sippola sanoo.

Sarjan aloittaa kanttori ja pastori Samuli Korkalainen Helsingistä. Hartauksia kuullaan muiden muassa muusikko Jukka Leppilammelta ja muusikko Olli Heleniukselta.

Kesäjuhlat kaikuvat radioaalloilla

Radion kautta voi osallistua myös kirkollisille kesäjuhlille. Herättäjäjuhlilla 5.-7.7. sekä Suviseuroilla 28.6.-1.7. on omat radiotaajuudet, joista ohjelmaa voi seurata kattavasti. Monilta muilta kesäjuhlilta ohjelmaa lähettää Radio Dei.

Yle Radio 1 lähettää ohjelmaa suurimmilta kesäjuhlilta sunnuntai-iltaisin kello 18.00. Suviseurojen lähetyksessä 30.6. puhujina pastori Jyrki Vaaramo ja osastopäällikkö Kimmo Puolitaival.

Herättäjäjuhlista Haapajärveltä radioidaan 7.7., seurapuhujina toiminnanjohtaja Simo Juntunen, opettaja Pirkko Mastokangas, pastori Anna-Kaisa Tenhunen ja piispa emeritus Eero Huovinen.

Sunnuntaina 21.7. kuullaan Helsingin Lähetysjuhlilla vietetty ”Messu keskuksessa” -jumalanpalvelus Helsingin Messukeskuksesta. Saarnaajana piispa Irja Askola. Liturgeina tuomiorovasti Matti Poutiainen ja asessori Anja Nurminen.
 

Katso tarkemmat tiedot:

Hartausohjelmista Ylen Uskonto-sivuilla
Herättäjäjuhlien Körttiradio
Suviseurojen Seuraradio
Hengelliset kesäjuhlat Radio Deissä

 
Dei, artikkeliban. 29.6.- MJa