Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Helsinkiläisiä haastetaan laittamaan kynttilä ikkunalle tuomaan valoa

 

Kuva on ruutukaappaus valotaideteoksen havainnevideosta, valoteos on nähtävillä keskiviikosta 11.11. kello 6 alkaen.

Helsingin seurakunnat haastavat jokaisen helsinkiläisen olemaan valona toisilleen ja tuovat myös itse valoa pimeään marraskuuhun. Helsingin tuomiokirkko ja Kampin kappeli valaistaan tällä viikolla rakennuksiin suunnitelluin valoteoksin.

Helsingin tuomiokirkon kynttiläaiheinen valoteos on esillä reilun viikon ajan keskiviikosta 11.11. alkaen perjantaiaamuun 20.11. ja Kampin kappelin teos reilu puolitoista viikkoa perjantaista 13.11. alkaen tiistaihin 24.11. asti. Valoteoksia voi ihailla aamuisin kello 6-8 ja iltaisin kello 16-22. Nämä valoteokset Helsingin seurakunnille toteuttaa Sun Effects Oy.

”Sekä Tuomiokirkossa että Kampissa toistuu sama teema, mutta sisällön asettelu eroaa rakennuksien arkkitehtuurin vuoksi hieman toisistaan. Tuomiokirkko on valkoisen värinsä puolesta tietysti hieman otollisempi projisointiin, mutta Kampin kappelin puupinta on myös huomioitu tarvittavaa valotehoa laskettaessa”, teosten toteuttaja Janne Ahola Sun Effects Oy:stä kertoo.

KRS Krito 10.-23.6.

Sytytä kynttilä ikkunalle ja tuo valoa muille

Helsinkiläisiä haastetaan nyt sytyttämään kynttilä ikkunalleen ja näin ilahduttamaan valolla muita. Lisäksi kaikkia kannustetaan jakamaan tuota valoa vaikkapa kuvana sosiaalisessa mediassa häshtägeillä #valaisetpimeän ja #ilmansinua, teemana on ”ilman sinua ei ole valoa”.

”Tämä syksy on koronatilanteen vuoksi hyvin poikkeuksellinen. Keväällä ilahdutimme toisiamme asettamalla nalleja ikkunoille. Näin pimeän vuodenajan keskellä kynttilä tai muut valot näkyvät paremmin ja valaisevat. Tänä aikana tarvitsemme toivon vahvistamista ja niitä valonpilkahduksia toinen toisiltamme, jotta luottamus siihen, että yhdessä tästä selvitään, on totta meille kaikille”, sanoo seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Myöhemmin ainakin Malmin ja Puistolan kirkot samoin kuin Huopalahden kirkkopuisto saavat myös valaistuksen. Hyvän Paimenen kirkko Pakilassa saa enkeliaiheisen valotaideteoksen.

Seurakunnat jakavat helsinkiläisille marras-joulukuun aikana tapahtumissaan eri puolilla kaupunkia yhteensä noin 10 000 pöytäkynttilää.

Lisäksi seurakunnat järjestävät valoon liittyviä tapahtumia ja jakavat helsinkiläisille marras-joulukuun aikana tapahtumissaan eri puolilla kaupunkia yhteensä noin 10 000 pöytäkynttilää. Joulukuussa seurakuntien perinteisiä tapahtumia on siirretty ulkona pidettäviksi. Luvassa on muun muassa Kauneimpia joululauluja ja joulupolkuja, joissa voi vaeltaa oman lyhdyn tai kynttilöiden valossa.

Valoteokset ja -tapahtumat ovat osa kampanjaa, joka kannustaa helsinkiläisiä jakamaan valoa ja olemaan itse valona toisia auttamalla. Kampanjassa hyödynnetään keväällä valmistunutta Helsingin seurakuntien Ilman sinua -markkinointiviestintäkonseptia.

STT