Helsingin tuomiokirkkoseurakunta vahvistaa yhteiskunnallista osallistumista aloittamalla Toivon dialogi -illat

 

Kuva: Sari Savela

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta aloittaa Toivon dialogi -keskusteluillat. Dialogi-illoissa kirkko haluaa tarjota mahdollisuuden lisätä ymmärrystä ja luottamusta yhteiskunnallisen keskustelun eri osapuolien välille.

Toivon dialogien kevään aiheet puhuttavat suomalaisia juuri nyt: syntyvyys, maahanmuutto, kansalliset symbolit ja ympäristö.

Ensimmäisen illan aiheena 31.1. on syntyvyys. Tuomirovasti Marja Heltelä isännöi iltaa yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Jokaisella illalla on vaihtuva isäntäkumppani ja mediakumppani.

Sansa neliöb. toukokuu, MJa

Toivon dialogien tarkoituksena on lisätä ihmisten välistä ymmärrystä yhteiskunnassa, jossa keskustelu polarisoituu ja äänenpainot kovenevat. Kirkko on illoissa mukana kuuntelemassa, keskustelemassa ja oppimassa.

Dialogi-iltoihin kutsutaan 25-30 keskustelijaa. Mukana on laaja ja yllättävä joukko asiantuntijoita, päättäjiä, taiteilijoita, kokemusasiantuntijoita – myös heitä, joita kukaan ei yleensä kutsu mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Keskusteluissa hyödynnetään Sitran kehittämää Erätauko-menetelmää.

Kesäkuun 6. päivä järjestetään Helsingin Oodissa avoin foorumi, jonka aihe nousee kevään dialogi-illoista. Koko vuoden työn tuloksena laaditaan Toivon manifesti.

Sarjan suunnittelusta vastaavat tuomiorovasti Marja Heltelä, toimittaja Taneli Heikka, kirkkohallituksen ihmisoikeus- ja yhteisötyönasiantuntija Laura Arikka sekä pastori Anna-Maija Viljanen-Pihkala. Neljä seurakuntaneuvoston jäsentä on ollut suunnittelemassa hanketta. Heikka ja Arikka vastaavat illan Toivon dialogien fasilitoinnista.

Kirkon viestintä

.