Helsingin piispanvaalin ensimmäinen kierros viikon päästä – kampanjointi vilkasta

 

Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki ja marko.fi

Helsingin piispanvaalin ensimmäinen kierros pidetään keskiviikkona 16.8. Ehdokkaisiin ehtii vielä tutustua ehdokkaiden omissa tilaisuuksissa tänään ja huomenna, sekä yleisöpaneelissa 14.8.

Helsingin piispanvaalin vaaliliput on jo postitettu kaikille äänioikeutetuille, joita ovat Helsingin kuuden rovastikunnan papit, lehtorit ja maallikot. Kaikkiaan äänioikeutettuja on 1786. Heistä noin puolet on työntekijöitä ja puolet maallikoita.

Piispanvaalin ensimmäinen kierros käydään keskiviikkona 16.8.2017. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, vaalin toinen kierros käydään kahden eniten ääniä saaneiden kesken 1.9.2017.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Helsingin piispanvaalissa on mukana kolme ehdokasta, Helsingin yliopiston professori Jaana Hallamaa, Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka ja Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo.

Yleisöpaneeli ja ehdokkaiden omia tilaisuuksia

Ehdokkaisiin on mahdollista vielä tutustua. Ehdokkaiden omien tilaisuuksien lisäksi maanantaina 14.8. järjestetään Helsingin piispanvaalin yleisöpaneeli Sanomatalon Mediatorilla klo 17. Piispaehdokkaita haastattelevat Helsingin Sanomien toimittaja Noona Bäckgren sekä Kirkko ja Kaupunki -lehden päätoimittaja Jaakko Heinimäki. Tilaisuuden järjestävät Helsingin hiippakunta ja Helsingin Sanomat. Paneelia voi seurata suorana myös HSTV:stä.

Ehdokkaiden taustaryhmät ovat tehneet aktiivisesti vaalityötä virallisten vaalipaneelien lisäksi. Kullakin ehdokkaalla on oma kannattajaryhmä, verkkosivut ja Facebook-sivut. Lisäksi ehdokkailla on myös omia tilaisuuksia. Facebook-tykkäyksien listauksessa Laajasalo johtaa kolmikkoa 1168 tykkääjällä. Hallamaa Helsingin piispaksi -sivustolla on 484 tykkääjää ja Kaisamari Hintikan vastaavalla sivulla 463 tykkääjää.

Piispanvaalin ehdokkaiden Facebook-sivustoilta löytyy myös tietoa ehdokkaiden tilaisuuksista. Tänään 9.8. Teemu Laajasalon voi tavata kesäkinkereillä Myllypuron kirkossa klo 18. Jaana Hallamaa on niin ikään tänään tavattavissa Helskin Mission tiloissa klo 18 järjestettävässä tilaisuudessa.  Kaisamari Hintikkaan voi puolestaan tutustua huomenna 10.8. Kontulan Mikaelin kirkossa klo 18.