Helsingin piispa Teemu Laajasalolle syyte tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta

 

Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki

Syyte koskee Laajasalon yritystoimintaa ennen nykyistä piispanviran hoitoa. Syyttäjän mukaan kaikki virheet on korjattu syksyllä 2017, mutta laiminlyönti on tapahtunut.

Helsingin hiippakunnan julkaiseman tiedotteen mukaan teonkuvauksena on laiminlyönti ja huolimattomuus vanhan yrityksen kirjanpitolainsäädännön mukaisten velvollisuuksien suorittamisessa.

Tiedotteessa sanotaan, että syyttäjän mukaan kaikki virheet on korjattu syksyllä 2017, mutta laiminlyönti on tapahtunut.

Syyttäjän mukaan kysymyksessä on tuottamuksellinen kirjanpitorikos, joka ei perustu tahallisuuteen vaan huolimattomuuteen. Syyttäjän mukaan laiminlyönnin johdosta on tuomittava 35 päiväsakkoa.

”Olen myöntänyt teonkuvauksen ja pahoitellut laiminlyöntiä jo aiemmin. Omia virheitä ei ole syytä selitellä vaan niistä pitää oppia. Tyydyn siihen ratkaisuun ja sakkoon, joka määrätään”, Laajasalo kommentoi.

Asia koskee Laajasalon aiempaa yritystoimintaa eikä nykyistä tai edellistä viranhoitoa. Tästä syystä tuomiokapituli ei kommentoi asiaa enempää.

”Tuomiokapituli käsittelee asian kun lopullinen päätös on annettu”, sanoo vs. lakimiesasessori Jussi Lilja.

”Kuten aiemmin olen sanonut, jään odottamaan asian ratkaisua, enkä tässä vaiheessa kommentoi asiaa. Jätän viranomaisille ja myös itselleni työrauhan nykyisessä virassani,” Laajasalo toteaa.