Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Helsingin kirjamessuilla teemana Ranska – myös hengellisyyttä ja uskontoa käsitellään

 

Kuvituskuva Helsingin Kirjamessuilta 2016.

Helsingin kirjamessujen (24.–27.10.) tämänvuotinen teemamaa Ranska on mukana myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon messuohjelmatarjonnassa.

Helsingin kirjamessujen (24.–27.10.) tämänvuotinen teemamaa Ranska on mukana myös Suomen evankelisluterilaisen kirkon messuohjelmatarjonnassa.

Keväällä tapahtunut Notre Dame -katedraalin tulipalo oli Ranskassa kansallinen tragedia, vaikka uskonto ja valtio ovat maassa tiukasti erillään.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Miten hengellisyys näyttäytyy nykypäivän Ranskassa ja sen kulttuurissa, ja mikä on uskonnon paikka ranskalaisessa yhteiskunnassa, jonka sivistyksen juuret lepäävät kristillisellä maaperällä?

Näitä kysymyksiä avaavat Kirjamessujen perjantain 25.10. ohjemassa uskontotieteen tutkija Johanna Konttori ja dominikaaniveli Marie-Augustin Laurent-Huyghues-Beaufond OP Helsingin katolisesta kulttuurikeskuksesta Studium Catholicumista. Keskustelun juontaa Kallion ja Paavalin seurakuntien alueviestijä Rebekka Naatus.

Valtio ilman kirkkoa? – uskonto ja hengellisyys Ranskassa pe 25.10. klo 11.00 Kirjamessujen Töölö-lavalla.