Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Helluntaipastori Iltalehdessä: Syntinsä tunnustaneelle kuuluu armo

 

Toimi Kankaanniemi. Kuva: Wikimedia Commons

Helluntaiseurakunnan jäsenen, kansanedustaja Toimi Kankaanniemen (ps.) asiattomien viestien aiheuttama kohu harmittaa paikallisseurakunnissa, mutta avointa tiedonvälitystä kiitetään.

Keski-Suomen helluntaiseurakunnissa tuomitaan viime päivinä mediassa esillä olleet kansanedustaja Toimi Kankaanniemen lähettämät kaksimieliset viestit. Toisaalta sekä Jyväskylän helluntaiseurakunta että Kankaanniemen kotiseurakunta Uuraisten helluntaiseurakunta korostavat, että syntinsä tunnustaneelle ja niitä katuvalle kuuluu armo.

– Epäonnistuminen kuuluu ihmisyyteen. Kukaan meistä ei ole täydellinen. Väärät teot voidaan tuomita ja niistä voidaan moittia, mutta epäonnistunut ihminen ei ansaitse tuomiota vaan tukea. Katuvalle ihmiselle kuuluu armo, Jyväskylän helluntaiseurakunnan johtaja Jyrki Palmi korostaa Iltalehden haastattelussa.

KRS Krito 10.-23.6.

Palmi sanoo asiattomista viesteistä syntynyttä kohua aiheelliseksi ja toteaa, että vastuullisissa tehtävissä toimivien puheiden ja tekojen pitää olla sopusoinnussa.

– Kun pastorina opetan muille kristillistä elämäntapaa, pitää minun pystyä myös elämään opetusten mukaan. Jos en pysty, moitteet ja kohut ovat ansaittuja.

Seurakunnanjohtaja on kiitollinen Suomen vapaasta lehdistöstä.

– Toivotan avoimen journalismin lämpimästi tervetulleeksi. Totuuden julkitulo on myös parantava prosessi. Raamatunkin mukaan totuus puhdistaa, Palmi muistuttaa.

Iltalehden haastattelussa Uuraisten helluntaiseurakunnan pastori Miko Puustelli kertoo, että seurakunta ei ole aikeissa erottaa Kankaanniemeä seurakunnasta.

– Toimi on tunnustanut syntinsä ja katuu niitä, joten Raamatun mukaan hänelle kuuluu armo. Seurakuntana me rukoilemme heidän [Kankaanniemen ja hänen perheensä] puolestaan ja toivomme heille voimia.

Lue Iltalehden uutinen kokonaisuudessaan täältä.