Helluntailaisille uusi pastorivaltakirja

 

Helluntaikirkon pastorin valtakirjalla halutaan tunnustaa seurakuntien työntekijöiden nauttima luottamus. (Anssi Tiittanen)

Valtakirjajärjestelmällä pyritään tunnistamaan pastorit, jotka nauttivat seurakuntien luottamusta.

Helluntaiseurakunnat viettivät Syyspäiviä viime viikonloppuna Turun messukeskuksessa. Pääpuhujana tapahtumassa oli amerikkalaisen Gateway-seurakunnan pastori John Burke. Tapahtumaan osallistui noin 550 helluntaiseurakuntien pastoria ja vastuunkantajaa. Vapaaehtoisia palveli eri tehtävissä noin sata henkilöä.

Monet helluntailaiset pastorit ja vastuunkantajat saivat Syyspäivillä myös tuoreen Suomen Helluntaikirkon valtakirjan. Helluntaiseurakuntien valtakirjan voi saada paikallisen seurakunnan johdon hakiessa sitä työntekijälleen. Valtakirjoja on erilaisia: pastorin valtakirjan lisäksi valtakirjoja on muille työntekijöille, lapsi- ja nuorisotyöntekijöille ja lähetystyöntekijöille.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Valtakirjan suunnittelu alkoi liikeen valmistellessa menettelytapaohjeita kriisi- ja väärinkäytöstilanteiden varalle, Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen kertoo.

Valtakirjan voi menettää, mikäli sen haltija syyllistyy rikokseen tai muutoin menettää luottamuksensa seurakunnan taholta.

Esko Matikainen esitteli valtakirjan ja ketoi sen saamisen edellytyksistä RVTV:ssä. Video on katsottavissa tässä.