Helluntaikansa kokoontuu tänä juhannuksena virtuaalisesti konferenssiin

 

Evankelista Daniel Kolenda (oik.) oli vuoden 2019 Juhannuskonferenssin ulkomainen puhujavieras. Häntä kuullaan myös tänä vuonna Nettikonffassa. Kuvassa vasemmalla Kolendaa tulkannut Pekka Perho. Kuva: Sari Savela

Keuruulla Ison Kirjan alueella perinteisesti järjestetty helluntaiseurakuntien kesäjuhla, Juhannuskonferenssi, ehdittiin koronan takia keväällä jo siirtää elokuulle. Nyt juhla toteutetaan kuitenkin juhannuksen aikaan verkossa.

Epidemiatilanteen epävarmuuden takia järjestäjät päättivät lopulta luopua suuren yleisötapahtuman pitämisestä ja tuottaa sen tilalle virtuaalisen tapahtuman: Nettikonffan 2020.

Juhannuskonferenssi täyttää tänä vuonna 75 vuotta, ja se pidetään ensimmäistä kertaa vain netissä. Aikaisemminkin konferenssitilaisuuksia on striimattu verkkokatselijoille, mutta nyt myös ohjelmaformaattia on muutettu. Nettikonffa on tiivis kattaus juhannusaatosta juhannuspäivään klo 10–20. Ohjelmisto koostuu useista aikaisemmista konferenssitilaisuuksista, muutamasta tapahtumaa varten etukäteen tuotetusta tilaisuudesta sekä väliajoilla pyörivästä ajankohtaisesta livestudio-ohjelmasta vierailijoineen. Studioteltta sijaitsee Isossa Kirjassa.

ELY Ry, Neliöb. 18.-24.3. MJa

Aikaisemmat konferenssidokumentit sisältävät historiallisia helmiä. Digitoidut VHS-nauhat Ison Kirjan vihkiäiskonferenssista 1993 tuovat myös nostalgiaa. Välähdyksiä saadaan myös merkittävistä musiikkitapahtumista kuten Carolan konsertista 2010 ja Suomalaisesta messusta Suomen juhlavuonna 2017. Juhannusiltana kuullaan viime vuonna vieraillutta kansainvälistä evankelistaa Daniel Kolendaa. Tärkeänä osana Nettikonffaa on erillinen rukouskanava, jonne voi lähettää myös omia rukousaiheita.

Nettikonffan studiolla vierailee joukko vanhemman ja nuoremman sukupolven edustajia, kuten konferenssin historiateoksen kirjoittaja Tapio Sopanen, konferenssi-isäntänä nyt 20. kerran toimiva Marko Halttunen, säveltäjä Lasse Heikkilä, laulaja Nina Åström tai IK-opistosta valmistunut nuori romanipastori ja tubettaja ”Veliharri” Harri Grönstrand.

”Konffaliven” juontajina ja haastattelijoina toimivat Radio Gospelin konkaritoimittajat Paavo Rauskanen ja Lea Kiiski sekä nuoremman polven innovaattorit Nanku Anttila Isosta Kirjasta ja Juha Lehtonen Fida Internationalista. Tavoitteena on luoda myös monipuolista vuorovaikutusta nettiyleisön kanssa. Ohjelma näkyy maksutta UskoTV:n kanavalla, Juhannuskonferenssin kotisivuilla ja Facebook-sivuilla.

Juhannuskonferenssi.fi -verkkosivut ovat muuntautuneet virtuaaliseksi konferenssikentäksi, josta pääsee myös lasten tapahtumiin, Missiotelttaan sekä Konffakauppaan. Konffakaupassa voi kuvitella ostavansa vaikkapa asuntovaunupaikan tai kahvikupin lahjoitusmielessä konferenssin hyväksi. Nettikonffa päättyy sunnuntaina Helsingin Saalem -seurakunnan tuottamaan jumalanpalvelukseen, joka lähetetään myös radiojumalanpalveluksena Ylellä.