Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Helluntaiherätyksen maailmankonferenssi järjestetään Suomessa vuoden kuluttua

 

Maailmankonferenssissa halutaan antaa aikaa Jumalan ja ihmisten kohtaamiselle. (PWF:n arkisto)  

Konferenssi on ikkuna pian 120 vuotta täyttävän, maailman suurimman herätysliikkeen nykyisyyteen ja tulevaan.

Joka kolmas vuosi pidettävä helluntaiherätyksen maailmankonferenssi järjestetään helluntaiviikolla 2025 Helsingin jäähallissa. Go & Make! -nimellä järjestettävän konferenssin valmistelut ovat täydessä käynnissä. Puhujien kutsut on lähetetty, konferenssin verkkosivut avattu, lipunmyynti käynnistynyt ja monet suunnitelmat tarkentuneet. Suomeen saapuu vuoden päästä monia helluntailiikkeen vahvoja vaikuttajia eri puolilta maailmaa. Konferenssi tarjoaa ikkunan siihen, mitä Jumala tällä hetkellä tekee eri puolilla maailmaa.   

Maailmankonferenssin järjestäjien tavoitteena on, että konferenssi on vahvasti hengellinen ja myös laadukkaasti järjestetty. Valmisteluja tehdään rukoillen, sillä Pyhän Hengen läsnäoloa odotetaan, kun maailmanlaajuinen helluntaiperhe kokoontuu Suomeen.  

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Konferenssia ei haluta järjestää vain konferenssin vuoksi, vaan sen vuoksi, että ihmiset saisivat varustuksekseen voiman korkeudesta, evankeliumi leviäisi ja paikalliset seurakunnat ja niiden tekemä lähetystyö vahvistuisivat.  Erityistä huomiota valmistelussa on kiinnitetty siihen, että konferenssiin osallistuvilla on aikaa kohdata toisiaan, solmia uusia ystävyys- ja yhteistyösuhteita. Lähetystehtävän loppuun saattamiseen tarvitaankin vahvaa yhteistyötä.  

– Tarvitsemme lähetystyön yhtenäisyyttä (missional unity), jotta jokainen ihminen saa kuulla Jeesuksesta, sanoo Max Barroso, joka jatkaa Arto Hämäläisen seuraajana PWF:n lähetyskomission puheenjohtajana.  

– Suomella on ollut merkittävä panos lähetystyöntekijöiden lähettämisessä maailman ääriin, ja nyt maailman ääret tulevat Suomeen, nauraa Barroso.   (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Neljä miestä laivan kannella.
Konferenssin valmisteluja tehdään yhteistyössä PWF:n kanssa. Kuvassa Ashley Wilson, Max Barroso, Ari Kattainen ja Stefan Sigfrids. (Merja Hakala)

Maailmankonferenssin keskeinen teema on lähetystyön toteutuminen omana aikanamme ja oman aikamme menetelmillä. Menemisen lisäksi nostetaan esiin opetuslapseuttaminen. Järjestäjät uskovat, että juuri tämä yhdistelmä vie meitä kohti oikeaa päämäärää.  

– Evankeliumin julistaminen tarvitsee rinnalleen tavoitteellisen suunnitelman johdattaa uskoon tulleet myös kasvamaan Jeesuksen opetuslapsiksi, toteaa Stefan Sigfrids, Helsingin Saalem-seurakunnan seurakunnanjohtaja ja konferenssin ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja.  

– Olemme saaneet puhujalistalle useita kansainvälisesti arvostettuja puhujia, mutta ohjelmaa ei ole rakennettu heidän varaansa. Olemme käyttäneet paljon aikaa oikeiden sisällöllisten teemojen löytämiseksi, jotta konferenssille saamamme näky lähetystyön loppuun saattamisesta toteutuisi.    

Go & Make! on konferenssi, jonka tarkoituksena on inspiroida ja virittää palavaksi, luoda yhteyttä ja vahvistaa yhteistyötä sekä varustaa ja antaa tuoreita, tähän aikaan sopivia työkaluja. Konferenssi on avoinna kaikille seurakuntalaisille, mutta lippu siihen kannattaa ostaa ajoissa, sillä järjestäjät uskovat, että jäähalli tulee täyteen. 

– Toivomme, että jokainen osallistuja voi palata konferenssista vahvistuneena uusia menetelmiä soveltaen ja uudistunut lähetysnäky mukanaan, kertoo konferenssi-isäntä Esko Matikainen 

 

Ashley Wilson Pentecostal European Fellowshipistä on innoissaan, että konferenssi järjestetään juuri Suomessa.  Miksi?  

– Koen, että nyt on Suomen ja oikeastaan koko Euroopan aika. Toivon, että konferenssi voisi osaltaan olla innostamassa ja motivoimassa seurakuntia ja yksilöitä saavuttamaan jokainen suomalainen evankeliumilla. Haluan kutsua tänne myös Global Evangelical Alliancen ja E21:n resursseja. Sitä paitsi rakastan korvapuusteja ja mustikkamehua, Ashley vastaa virnistäen. 

Maailmankonferenssi tekee yhteistyötä The Send -liikkeen kanssa. Lauantain konferenssiohjelmassa on nuorille ja aikuisille suunnattu The Send -areenatapahtuma, johon myydään erillistä pääsylippua. Onko Pentecostal World Conference aiemmin tehnyt yhteistyötä The Sendin kanssa? 

– Emme ole aiemmin järjestäneet konferenssia yhteistyössä The Sendin kanssa, mutta meillä on ollut muita yhteistyöhankkeita heidän kanssaan. The Send on tehnyt ihan mahtavaa työtä Amerikassa ja ympäri maailmaa mobilisoidessaan nuoria ja nuoria aikuisia lähetystyöhön. Olemme innoissamme, että tämä konferenssi järjestetään nyt yhteistyössä, Ashley vastaa. 

 

Helluntaiherätyksen maailmankonferenssin ajankohta osuu helluntaiviikolle. Ajankohta tarjoaa hyvän mahdollisuuden myös nostaa mediassa esiin helluntaiherätyksen maailmanlaajuista vaikuttavuutta. Järjestäjien toiveena on, että konferenssi ja sen kansainväliset ja kiinnostavat puhujavieraat ylittäisivät mediakynnyksen.  

Ennen muuta rukoillaan kuitenkin, että Jeesus tulisi puheenaiheeksi Suomessa. Konferenssin vanavedessä monet helluntailiikkeiden maailmanlaajuiset lähetys- ja evankelioimisjärjestöt suuntaavat katseensa Suomeen.  Ne haluavat myös panostaa siihen, että monet ihmiset täällä löytäisivät pelastuksen. Konferenssin järjestäminen on iso ponnistus. Ilman näkyä kadonneista ihmisistä sitä ei kannattaisi järjestää.  

Kesäkuun alussa on avattu maailmankonferenssin verkkosivut osoitteessa www.pwc2025.fi.

Myyntiin on tullut ensi vaiheessa edullinen nopean varaajan lippu, 99 € (norm. 139 €). Kannattaakin heti varmistaa oma paikka tähän ainutlaatuiseen konferenssiin, joka järjestetään Helsingin jäähallissa 4.–7.6.2025.