Hämeenkyrössä pääsiäistä katsellaan tuoreella tavalla – seurakunnan pääsiäistervehdys on tehty muovailuvahasta.

 

Teoksen yksi osa, Jeesus rukoilemassa Getsemanessa, jäljittelee Hämeenkyrön kirkon alttaritaulua.
Kuva: Minttumaria Ukkonen

Hämeenkyrön kirkkoon on tehty muovailuvahasta teos, joka esittää pääsiäisen tapahtumat kymmenien erilaisten hahmojen avulla.

Hämeenkyrössä on tänä vuonna mahdollista kurkistaa pääsiäiseen ja sen sanomaan aivan uudella tavalla, sillä Hämeenkyrön kirkkoon on toteutettu pääsiäisen sanoma muovailuvahasta. Idean keksi alkuvuodesta Hämeenkyrön seurakunnan silloinen vt. kirkkoherra Henna-Riikka Kivistö, ja sai heti innostettua mukaan muovailemaan muutamia muitakin seurakunnan työntekijöitä. Yhdessä he ovat kevään aikana muovailleet useita kymmeniä ihmishahmoja ja niiden lisäksi muita pääsiäisaiheeseen liittyviä asioita. Mielenkiintoisena yksityiskohtana teokseen on muovailtu Hämeenkyrön kirkon alttaritaulua jäljittelevä kohtaus.

Kirkkoon toteutetulla pääsiäisteoksella seurakunta haluaa toivottaa hämeenkyröläisille siunattua pääsiäistä, kertoo Kivistö. Hän jatkaa, että tämä on asia, jota ei kannata yrittää kovin laajasti esitellä kertomalla, sitä kannattaa itse tulla katsomaan.

israelpvt
Kuva: Minttumaria Ukkonen

Teos on nähtävillä kaikkien kirkossa järjestettävien pääsiäisen tilaisuuksien yhteydessä 28.4.2019 saakka. Kauempana asuvillekin Hämeenkyrön ideasta on kuitenkin iloa, sillä osa teoksen hahmoista on nähtävissä seurakunnan some-päivityksissä hiljaisen viikon ja pääsiäispyhien aikana.