Hämeenkyrön seurakunta urakoi jouluaattona kirkkohartauksia vartin välein

 

Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki

Jouluaaton hartauksien tarjonta ja toteutustapa voivat vaihdella rajusti pelkästään yhden, koronaepidemian kiihtymisvaiheessa olevan maakunnan sisällä.

Tämä käy ilmi, kun selailee esimerkiksi Tampereen hiippakuntaan kuuluvien seurakuntien verkkosivuja.

Paikoin kirkkoon pääsee minihartauksiin, avoimille oville ja papin juttusille. Jotkut seurakunnat panostavat ulkotilaisuuksiin, mutta on niitäkin, jotka jättävät aaton hartauden kokonaan järjestämättä.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Pirkanmaan koronaepidemia on sosiaali- ja terveysministeriön luokituksen mukaisesti nyt kiihtymisvaiheessa.

Hämeenkyrön kirkossa minihartauksia järjestetään jouluaattona vartin välein kello 13-16 ja kello 22-23. Mukaan otetaan kerralla maksimissaan 8 henkilöä.

Tampereella pääsee jouluaaton pieneen hartaustuokioon esimerkiksi kello 13.30 Finlaysonin kirkon pihamaalle. Siellä on myös itsenäisesti kuljettava Valon polku, joka johtaa sisäpihan jouluikkunalle.

Tampereen Messukylän seurakunnan kirkoissa voi tulla jouluaattona seimen äärelle levähtämään sekä kuulemaan jouluevankeliumi ja -musiikkia. Aitolahden vanha kirkko on avoinna kello 14-17, Messukylän kirkko kello 13-23 ja Teiskon kirkko kello 13-16. Teiskon kirkon pihamaalla on myös jouluinen rukouspolku.

Lamminpään seurakodilla voi jutella papin kanssa kello 13-17.

Ikaalisten seurakunta puolestaan järjestää aattoiltapäivän hartautensa kello 13 ja 15 taivasalla. Niistä ensimmäinen on suunnattu perheille.

Vesilahden seurakunta ei järjestä jouluaattona lainkaan hartauksia.

Enemmistönä seurakuntien verkkosivuilla ovat striimatut tilaisuudet, jotka välitetään Facebookissa tai YouTubessa ilman läsnäolevaa seurakuntaa.