Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Häkkinen ja Vikström: ”Rakastakaa kirkkoa sellaisena kuin se on”

 

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen ja Porvoon piispa Björn Vikström laativat poikkeuksellisen vetoomuksen.

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen ja Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström vetosivat lauantaina kirkon yhtenäisyyden säilyttämisen puolesta.

”Eduskunta on eilen käsitellyt avioliittolakia. Kysymys avioliitosta jakaa paitsi eduskuntaa myös kirkkoa. Me allekirjoittaneet piispat lähestymme tätä asiaa eri tavoin. Olemme kuitenkin täydellisen samanmielisiä siitä, ettei tämän asian vuoksi kenenkään pidä erota kirkosta”, Häkkinen ja Vikström kirjoittavat Kirkon tiedotuskeskuksen kautta lähettämässään vetoomuksessa.

 

Piispat muistuttavat vetoomuksessaan kirkon olevan Raamatun mukaan yksi Kristuksen ruumis ja kristittyjen olevan sen ruumiin jäseniä: ”Ruumis tarvitsee jokaisen jäsenensä ja jokaisen jäsenen lähteminen sattuu. Kirkko tarvitsee sinua.”

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Häkkinen ja Vikström toivovat, että ihmisillä säilyisi erimielisyyden keskellä hyvää tahtoa sekä toisiaan että kirkkoa kohtaan.

”Meillä kaikilla on unelmamme kirkosta. Mutta meidän tehtävämme on rakastaa kirkkoa eikä unelmaamme. Meidän tulee rakastaa kirkkoa sellaisena kuin se on eikä sellaisena mitä se voisi olla. Tämä koskee sekä uudistushaluisia että perinteisemmin ajattelevia”, piispat kirjoittavat.

Mikkelin ja Porvoon piispat toivovat myös keskusteluun kunnioitusta: ”Älköön toisen mielipidettä leimattako tyhmäksi tai tyhjäksi. Kunnioittakaa kilvan toisianne!”

Sunnuntaina  vietetään ensimmäistä adventtia, joka on yksi suosituimmista kirkkopyhistä. Häkkinen ja Vikström kutsuvat sekä kirkon jäseniä että kirkkoon kuulumattomia laulamaan yhdessä Hoosiannaa.

”Piispoina kutsumme kaikkia erilaisia ihmisiä laulamaan Hoosiannaa. Toivottakaamme uusi kirkkovuosi ja Jeesus tervetulleeksi jokaiseen Suomen kirkkoon. Vierekkäin istuen, Jumalan armosta iloiten ja keskinäisessä rakkaudessa rukoillen.”

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)