Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Gummerus tahtoo tuoda musiikista lohtua ja tukea arkeen

 

Saarijärveltä kotoisin, nykyään Kokkolassa asuva Cristian Gummerus, kirjoittaa musiikkia elämästään ja uskostaan. Gummerus esiintyi tämän vuoden Maata Näkyvissä -leirillä Karkussa.

Cristian Gummerus, 26 vuotta, opiskelee tuotantotaloutta ja iltaisin työskentelee rautakaupassa. Vapaa-ajalla erityisesti metsästys, kalastus ja luonto ovat lähellä hänen sydäntään. Kaiken tämän lisäksi hän on vielä muusikko: hän soittaa rumpuja Serafiel-bändissä ja nykyään hän tekee myös omaa musiikkia rennolla otteella.

Vaikka työ ja koulu viekin paljon aikaa Gummeruksen elämässä tällä hetkellä, hän kirjoittaa ja työstää samalla uutta musiikkia. Gummerus tekee töissä ja koulussa kevyemmin, jotta musiikin tekemiselle jäisi enemmän aikaa. Hän toivoo, että pääsisi julkaisemaan uusia biisejä mahdollisimman pian.

KRS Krito 10.-23.6.

Biisinteko ja inspiraatio musiikkiin tulee monilla eri tavoilla. Biisi voi syntyä päähän tulleesta laulumelodiasta, riffistä, rumpukompista tai esimerkiksi tunnetilasta; tapoja on monia.

– Oon huomannut, että monesti mulle luovinta aikaa tehdä musiikkia on illalla, varsinkin kello yhdeksän jälkeen.

Tärkeää sanomaa rennolla otteella

Gummeruksen musiikki on englanninkielistä ja hyvin poppivaikutteista. Englanninkielisyys tuntuu hänestä helpoimmalta ja luontevimmalta, ja sitä on ollut mukavinta kehittää. Aika silti näyttää lopullisen suunnan, ja YouTubesta löytyy jo yksi suomenkielinenkin biisi.

– Kyllä se musiikinteko on jollain tapaa kutsumus. Aina huomaa, että siihen palaa uudestaan ja uudestaan.

Tällä hetkellä hänestä on ollut kiva työstää biisejä ja kehittää omia taitojaan musiikin saralla. Hän näkee tämän kivana elämänvaiheena, jolloin saa kokeilla uutta ja kehittää itseään monissa eri asioissa.

”Mä toivon, että mun musa voisi lohduttaa ja olla tukena ihmisten arjessa.”

Gummerus käsittelee biiseissään arkisia elämän asioita; kohtaamiaan henkilöitä ja heidän tarinoitaan, uskoa, epäuskoa, ja heikkoutta sekä rakkautta ja kaipuuta Jumalaan.

– On niillä biisin sanoilla syvempi merkitys. Mä toivon, että mun musa voisi lohduttaa ja olla tukena ihmisten arjessa, ja siellä, missä ikinä he sitä kuuntelevatkaan.

Jumalaan luottaen eteenpäin

– Mä uskon, että me kaikki ollaan mietitty tai epäilty omaa uskoa joskus jollain tapaa. Saattaa miettiä, että onko edes uskossa, ja onko tää Jeesus-homma ihan höpötystä vain.

Kaikenlaisia kysymyksiä käy mielessä. Mutta Jumala lupaa, että me saadaan koetella kuinka hyvä Hän on. Jumala haluaa kuulla sun ihan kaikki huolet ja murheet. Sinä olet tärkeä ja uniikki Jumalalle kaikkine epäilyksineenkin.

Gummerukselle usko merkitsee luottamusta ja turvaa. Hänen mielestään luonnollisin yhteys tässä ajassa mitä meillä voi olla on yhteys Jumalan kanssa.

– Se on se yhteys johon meidät alunperin luotiin. Musta on ihan valtavaa, kun miettii, että kuinka monisäikeinen tää elämä on, ja silti Jeesus haluaa kulkea meidän vierellä elämän ihan kaikissa vaiheissa.

Kevään aikana Gummerukselta on tulossa uutta musiikkia ulos, ja tämän hetkiset biisit ovat kuunneltavissa YouTubessa. Keikkaa hänellä on ollut sopivasti omaan elämäntilanteeseensa nähden. Gummerus haluaisi alkaa tarjota entistä enemmän omaa musiikkiaan, ja kesän jälkeen olisi tarkoitus alkaa keikkailemaankin enemmän.

– Tottakai kaikista keikkapyynnöistä olen kiinnostunut ja ehdottomasti lähden.

Artisti: Cristian Gummerus
Instagram: @cristiangummerus
Facebook: Cristian Gummerus
YouTube: Cristian Gummerus
Serafiel: Instagram @serafielmusic
Spotify: Serafiel
serafielmusic.com

Teksti Emilia Mäenranta | Kuvat Juuso Savolainen, Cristianin oma albumi

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!