Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Gospel-lattarit yhdistää liikunnan ja rukouksen

 

Asta Lehtimäki ryhmänsä kanssa.

Noin neljä vuotta sitten ponnahti pinnalle aivan uusi ilmiö: gospelmusiikin tahtiin tanssittavat lattaritanssit. Radiohaastattelussa Gospel-lattareiden ideoija Asta Lehtimäki kertoo, että tanssi ei ollut kuitenkaan aina itsestään selvä uravalinta.

– Aikoinani ajattelin, että en voi tanssia, koska olen aika isokokoinen. Olin myös hyvin huono oppimaan koreografioita, kun menin jonnekin aerobic-tunnille, niin olin pihalla kuin lumiukko siellä, Lehtimäki naurahtaa.

Lehtimäki ajatteli sen tarkoittavan, että hän ei osaa tanssia. Ymmärrettyään, että oppijia on erilaisia ja hänestäkin voisi tulla ihan hyvä tanssija, hän lähti opiskelemaan tanssinohjaajaksi.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

– Aloin treenata lattaritanssiohjaajaksi ja vetää ryhmiä, ja siinä työn ohella huomasin, että olin löytänyt oman lajini ja sellaisen työn, jossa tunsin itsekin olevani hyvä ja kehityin nopeasti.

Lehtimäki kaipasi tunneilleen kuitenkin vielä jotain lisää.

– Mulla alkoi herätä halu palvella ryhmäläisiäni enemmän. Huomasin, miten lattaritanssi ja -musiikki pystyi hoitamaan niitä naisia – ja joskus muutamia miehiäkin – ja sitten alkoi tulla kaipuu siihen, että pitäisi saada mukaan se hengellinen aspekti, joka on ihmiselle hirveän tärkeä.

Kuuntele Nuotta.comista Asta Lehtimäen radiohaastattelu.