Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

G-Poweredin Kimmo Korpela: Dance-messu on raamatullinen

 

Miia Rautkoski ja Kimmo Korpela G-Powered -yhtyeestä. KUVA:www.gpowered.com

Turun Mikaelinkirkossa jyrähtää tänään kun Suomen ensimmäinen suurella mittakaavalla toteutettu dance-messu pyörähtää käyntiin. Messun musiikista vastaava G-Powered-yhtyeen säveltäjä-tuottaja Kimmo Korpela ei anna julkisuudessa esiintyneiden kriittisten kommenttien himmentää iltaan latautunutta innostusta.

– Jollain tapaa olemme tässä lähempänä raamatullista messua kun verrataan perinteiseen urkusoitantaan. Raamatussahan sanotaan, että ylistäkää tanssien ja rumpua lyöden, Korpela kommentoi auton ratista matkalla Turkuun.

Korpelan mukaan dance-messussa on kyse siitä, että toteutetaan raamatunaikaisia käytäntöjä nykytekniikan keinoin.

Korpela kertoo, että jonkin verran ilmennyttä negatiivista julkisuutta dance-messun sopivuudesta on pyritty kääntämään voitoksi. Kohu erilaisen messun järjestämisestä päätyi muun muassa Iltalehteen ja Ylen paikallisuutisiin asti.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

– Mediakiinnostus on ollut hyvä sauma evankelioinnille. Olemme päässeet kertomaan, että Jeesus Kristus on Herra, Korpela hehkuttaa.

Korpela uskoo, että joiltakin kristillisiltä tahoilta tulleet kriittiset kommentit johtuvat yksinkertaisesti siitä, että asiaan ei ole tutustuttu riittävästi.

– Joka tapauksessa odotamme iltaa todella positiivissa tunnelmissa. Puitteet tulevat olemaan huikeat, mikä tietenkin motivoi artistin näkökulmasta. Virret sopivat loistavasti tällaiseen muotoon. Upeita puitteita tärkeämpää on kuitenkin Jeesus, Korpela muistuttaa.

Mikaelinkirkkoon luodaan näyttävien lavasteiden lisäksi rukousalttarit eri puolille käytäviä. Niiden äärellä kirkkokansa voi kirjoittaa esirukouksia näyttöpäätteille tai lähettää mietteitään tekstareina tai twiitteinä valotaululle.

Dance-messun toimittaa pastori Miika Ahola Turun tuomiokirkkoseurakunnasta. Musiikista vastaavat maamme kristillisen dance-musiikin kärkiryhmät Audile ja G-Powered.

Dance-messuja on aiemmin järjestetty ainakin Ruotsissa ja Yhdysvalloissa, joissa ne ovat saavuttaneet suuren suosion. Suomessa on aiemmin järjestetty muutama techno-messu, mutta näin suuren mittakaavan tapahtumia ei tiettävästi ole ollut kertaakaan.

Messun järjestävät Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Mikaelinseurakunta ja Liikemiesten lähetysliiton tiimi yhteistyössä Turku Audion kanssa.

Dance-messustaa keskusteltiin Radio Dein Toivon tuomiokapitulissa perjantaina 23.3. Vieraina Turun seurakuntien kasvatuksen teologi Kari Kanala ja Agricola-liikkeen toiminnanjohtaja Teemu Laajasalo. Kuuntele ohjelma Radio Dein ohjelma-arkistosta.