Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Fida toimittaa apua Turkin ja Syyrian maanjäristyksen uhreille

 
raunioiden alla on auto ja edessä talvitakki päällä nainen katselee raunioita

Kuva: Nainen katsoo, kun pelastustyöntekijät kaivavat eloonjääneitä raunioista. Hatay, Turkki, 7.2.2023. REUTERS/Umit Bektas

Kaakkois-Turkkiin ja Syyriaan iskenyt maanjäristys on surmannut tuhansia ihmisiä ja jättänyt kymmeniä tuhansia kodittomaksi. Fidan kumppanikirkko Turkissa on jo aloittanut avustustyön.

Fida vastaa ensihätään Turkissa paikallisten evankelisten seurakuntien sekä Hungarian Babtist Aid -kumppanijärjestön kautta. Myös Syyrian avustamista selvitellään.

Fidan kumppanikirkko Turkissa on protestanttinen Kurtuluş Kilisesi -kirkkokunta, jolla on 42 seurakuntaa eri puolilla maata.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Järistysalueella toimii useita Kurtuluksen paikallisseurakuntia, joista osa on jo aloittanut avustustyötä. Kaikkiin seurakuntiin ei ole saatu yhteyttä järistyksen jälkeen. Kirkkokunta on lähettänyt Ankarasta käsin apua pahoin kärsineille alueille, muun muassa kenttäkeittiön sekä kaksi pelastusryhmää.

– Monet seurakunnat ovat myös valmistautuneet majoittamaan ilman asuntoa jääneitä, kertoo Fidan työntekijä, joka asuu Alanyan alueella. Sielläkin järistys huojutti rakennuksia, mutta varsinainen tuhoalue on noin 600 kilometrin päässä Kaakkois-Turkissa.

Tällä hetkellä järistysalueella tarvitaan kipeästi suojaa, peittoja ja lämmittimiä sekä puhdasta vettä ja ruokaa. Erityisen vaaralliseksi humanitaarisen tilanteen tekee talvi.

– Siellä on paikoin todella kylmä, ja nyt kun järistys tuhosi infrastruktuuria niin siellä ei ole sähköä, ei vettä, ei ruokaa.

Maanjäristys tuntui Irakissa saakka

Turkkia ravisteli 7,8 magnitudin järistys, joka aiheutti  laajoja tuhoja myös Syyriassa. Jälkijäristyksiä on tullut usein. Maa järisi maanantaina myös Irakin Kurdistanissa, jossa Erbilissä asuvat Fidan työntekijät joutuivat siirtymään turvapaikkaan odottamaan jälkijäristysten laantumista.

 
Fida artikkeli