Fanien pitkä odotus päättyi – Mika Nuorva julkaisi uuden albumin “Tähtiportti”

 

Laulaja ja lauluntekijä Mika Nuorva on ammatiltaan valokuvaaja, joka kuvaa mielellään keskisuomalaisia maisemia ja revontulia.

Laulaja-laulunkirjoittaja Mika Nuorvan uusi sooloalbumi Tähtiportti puhuu pakolaisuudesta, ilmastonmuutoksesta ja rakkaudesta. Radio Dein Aalloilla-iltapäivässä hän kertoo levyntekoprosessista ja avaa tarinoita kappaleiden takana.

Jo 12-vuotiaana ensimmäisen kappaleensa kirjoittanut, pitkän linjan laulaja-lauluntekijä Mika Nuorva julkaisi kesällä 2021 uuden sooloalbumin, joka kantaa nimeä Tähtiportti. Levyn on julkaissut hämeenlinnalainen Humble House, jonka kanssa Nuorva teki yhteistyötä jo ensimmäisen sooloalbuminsa kanssa vuonna 2002. Anu Lehtipuun haastattelussa Nuorva avaa levyn teemoja sekä uusien kappaleiden taustoja.

Nuorva toivoo, että erityisesti Exodus -niminen kappale jää kuulijoiden mieleen uudelta levyltä. Exodus kappale perustuu tositarinaan, jonka Irakista paennut vapaana toimittajana työskennellyt nainen kertoi Nuorvalle.

SRO-PK, neliöb. 18.7.-14.8. MJa

– Hän oli monta kertaa menettämässä henkensä ja kertoo päässeensä turvaan Suomeen ainoastaan siksi, että kohtasi matkalla ihmisiä, jotka olivat valmiita auttamaan kysymättä uskontoa, kansallisuutta tai mitään. He vain auttoivat, mitään pyytämättä.

– Toivon, että näihin pakolaiskeskusteluihin löytyisi inhimillisiä sävyjä ja meiltä valmiutta kohdata toisia ihmisiä sellaisena kuin he ovat, pyyteettömästi, Nuorva kertoo.

Nuorva on ammatiltaan valokuvaaja. Hänen uuden albuminsa kappale Surupuu on  saanut inspiraationsa yöllisiltä kuvausreissuilta. Nuorva kuvaa usein maisemia ja revontulia Keski-Suomessa, josta hän on kotoisin. Nuorvan vakiokuvauspaikaksi on muodostunut pelto, jonka reunassa kasvaa artistin omien sanojen mukaan “yksinäisen oloinen puu”.

– Siitä on tullut vähän niin kuin semmoinen kaveri. Olen alkanut kertoa puulle  huoliani tästä maailmasta ja esittänyt myös osanottoni siitä, että se tekee mulle happea, puhdasta ilmaa, jota voin hengittää, ja mulla ei ole antaa sille edes lupausta luonnon kannalta paremmasta huomisesta. Yksipuoliseksii jää tämä meidän suhde, Nuorva toteaa.

Radio Dein haastattelussa Mika Nuorva kertoo myös inspiraation sekä kovan työn välisestä suhteesta, nuoruuden musiikillisista esikuvistaan sekä siitä, millaisen vastaanoton sai Mikan 12-vuotiaana kirjoittama kappale, joka kritisoi joulun kaupallisuutta.

 
Dei, artikkeliban.(2) 30.6.- MJa