Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Evankelikaalisilla seurakunnilla hurja kasvuvauhti Espanjassa

 

Kuva: Barcelona, Wikimedia Commons

Tuoreen tutkimuksen mukaan Espanjaan syntyy 12 uutta evankelikaalista seurakuntaa kuukaudessa.

Espanjan oikeusministeriön alaisuudessa toimiva uskonnollisen moniarvoisuuden tutkimuskeskus julkaisi äskettäin uusimman raporttinsa uskonnollisten vähemmistöjen tilanteesta Espanjassa.

Raportin mukaan maassa on 3759 protestanttista jumalanpalveluspaikkaa, joista valtaosa on evankelikaalisia. Joukkoon mahtuu myös joitain adventisti- ja anglikaanikirkkoja. Huomattavaa on raportin mukaan se, että uusia kokoontumispaikkoja avataan jatkuvasti. Kuluneen viiden vuoden aikana protestanttiset ryhmät ovat perustaneet Espanjaan yhteensä 825 uutta jumalanpalveluspaikkaa. Protestantit ovatkin tutkimuksen mukaan suurin uskonnollinen vähemmistö Espanjassa.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Protestanttien jälkeen kakkossijaa pitävät tutkimuksessa muslimit, joilla on maassa 1447 moskeijaa. Jehovan todistajilla on 876 valtakunnansalia, ja juutalaisilla 34 kokoontumistilaa.

Vaikka uskonnollisten vähemmistöjen määrä on selkeässä kasvussa, ovat ne vielä kaukana Espanjan katolisesta kirkosta, johon edelleen valtaosa espanjalaisista kuuluu. 77% kaikista jumalanpalveluspaikoista on katolisia.