Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

EU:ssa on alettu kiinnittää huomiota kristittyjen vainoon

 

Euroopan unioniin on perustettu työryhmä, jonka on tarkoitus suojella kristittyjen oikeuksia maissa, joissa heitä vainotaan.

– Olemme perustaneet työryhmän ja arvioimme, mitä kahdenvälisiä toimia voidaan ottaa käyttöön Euroopan ja niiden maiden välillä, joissa kristittyjen oikeudet ovat vaarassa, Italian ulkoministeri Franco Frattini sanoo Avvenire-sanomalehden haastattelussa.

Hänen mukaansa Euroopan unioni tutkii, mihin kansainvälisiin aloitteisiin se voi ryhtyä tuodakseen vaino-ongelman selvemmin näkyviin.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Frattini sanoo, että unioni myös laatii asiasta ohjeita jäsenvaltioiden edustustoille niissä maissa, joissa vainoa esiintyy. Ohjeet keskittyvät uskonnollisten, erityisesti kristillisten, vähemmistöjen kohteluun. Sen on määrä valmistua huhtikuun loppuun mennessä.

– Ne auttavat tarkkailemaan näiden ryhmien kohtelua niille vaarallisimmissa maissa.

Euroopan unioni käyttää ohjeiden tietolähteenä kristillisen Open Doors -järjestön julkaisemaa luetteloa kristittyjä räikeimmin sortavista maista.

Euroopan unionin toimista kristittyihin kohdistuvien vainojen ehkäisemiseksi tarkemmin Uusi Tie -lehdestä.