Euroopan helluntailaisilla historiallinen lähetyskonferenssi Budapestissa

 

Nuoret antoivat suuren panoksen konferenssiin. Tässä Jesus Revolution tanssi. Kuva: Heikki Korhonen.

Lähes tuhat osanottajaa kokoontui Budapestiin Euroopan helluntailaisten ensimmäiseen yhteiseen lähetyskonferenssiin 27.-30.7.2011 väliseksi ajaksi. Heitä oli tullut niin Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta, Amerikasta kuin Lähi-idästäkin.

Impact Now 2011-konferenssin järjestäjinä olivat Pentecostal European Fellowship (PEF) sekä Pentecostal European Mission (PEM), molemmat nuorisojärjestöineen.

Pentecostal European Fellowship on 51 eurooppalaisen helluntailiikkeen keskusjärjestö. Sen puheenjohtaja on saksalainen Ingolf Ellssel ja sihteerinä Suomen Helluntaikirkon tiedottaja Esko Matikainen.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

Pentecostal European Mission (PEM) on lähetystyöhön keskittyvä yhteistyöelin, jolla on yhteydet myös muualle maailmaan. Sen puheenjohtaja on Fida Internationalin vanhempi neuvonantaja DMin Arto Hämäläinen ja Veera Tikkakoski on sen koordinaattori.

– Impact Now 2011-konferenssiin osallistui satoja nuoria, lähetystyöntekijöitä, pastoreita, liikemiehiä ja jopa lapsia, tapahtuman puheenjohtaja Arto Hämäläinen kertoo. Se pidettiin Budapestin metropolialueella sijaitsevan Gödöllön 18.000 opiskelijan yliopiston kampusaluella.

Suomesta ja Baltian maista konferenssiin osallistui 200 lasta. Jippii!-kuorolla ja orkesterilla oli siellä omat konserttinsa ja ohjelmansa.

Konferenssin ohjelmaan kuului 45 työpajaa, joissa käsiteltiin laajasti lähetystyötä. Niissä oli myös erityiskoulutusta esimerkiksi liikemiehille.

Konferenssin viisi keskeistä tilaisuutta lähetettiin nettitelevision kautta suorana, jolloin ne olivat nähtävissä kaikkialla maailmassa.

Eräs konferenssin puhujista oli Operaatio Mobilisaation (OM) perustaja ja pitkäaikainen johtaja George Verwer. OM on tullut tunnetuksi toisenlaista tavoista julistaa kristillistä sanomaa. Järjestöllä on ollut mm. kaksi laivaa, Logos ja Doulos.

Afrikkalaista näkökulmaa toi Assemblies of God Malawin pääsihteeri Lazarus Chakwera. Hän on myös Africa Assemblies of Godin sekä Evangelical Alliance of Malawin puheenjohtaja.

Tapahtuman kotisivu: Impact Now 2011

Lisää tapahtumasta: www.verkkoviestin.fi/wmc