Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Espoosta tukea kaikille kirkon lähetysjärjestöille ja Kirkon Ulkomaanavulle

 

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti 25.3. pidetyssä kokouksessaan jakaa tämän vuoden jakamattoman kansainvälisen vastuun määrärahan kaikille kirkon lähetysjärjestöille ja Kirkon Ulkomaanavulle. Päätöksestä kerrotaan Espoon seurakuntien nettisivustolla.
Päätös poikkeaa viime vuosien käytännöstä, jossa tuen epäämisen perusteina olivat joidenkin valtuutettujen mielestä epäselvyydet suhtautumisessa naispappeuteen ja sukupuolivähemmistöihin.

Päätöksestä äänestettiin. Nyt tuen jakamista kaikille kirkon lähetysjärjestöille puolsi 35 valtuutettua, 22 oli vastaan ja tyhjiä ääniä annettiin 2.

Suurimmat avustukset saivat Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu. Lähetysseuran saama tuki oli 707 508 euroa ja Kirkon Ulkomaanavun 630 951 euroa. Suomen Ev.lut. Kansanlähetystä tuettiin 202 032 eurolla, Ev.-lut. Lähetysyhdistys Kylväjää 125 872 eurolla ja Suomen Luterilaista Evankeliumiyhdistystä 109 964 eurolla. Medialähetys Sanansaattajien tuki oli 119 310 euroa ja Suomen Pipliaseuran 77 552 euroa. Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland SLEF sai 15 311 euroa toimintaansa. Kaikkiaan määräraha on tänä vuonna hieman alle 2 miljoonaa euroa.
Kirkkovaltuustolle esitettiin myös toisenlaista ratkaisua. Simo Revon äänestyksessä toiseksi jääneen esityksen mukaan määräraha olisi jaettu edellisvuosien perusteiden mukaan, jolloin tuki olisi jaettu neljän järjestön kesken.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Espoon seurakuntien nettisivustolla kerrotaan päätöksen perusteluista. Kirkkovaltuuston uutta linjausta perusteltiin sillä, että kaikki järjestöt ovat solmineet kirkon kanssa sopimuksen, jossa linjataan sekä kotimaisen että kansainvälisen työn periaatteet. Samoin todettiin, että järjestöjen sitoutumista ja perussopimuksen noudattamista seurataan säännöllisesti.

 

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie