Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Espoossa rippikoululaiset käyvät piristämässä ikäihmisiä

 

– Rippikouluryhmän vierailua espoolaisessa seniorikeskuksessa kokeiltiin rippikoulussa viime kesänä, Espoon seurakuntien kasvatustyön pastori Marko Autio kertoo. – Palaute vierailusta oli hyvin positiivista rippikoululaisilta, seniorikeskukselta, sen asiakkailta ja asiakkaiden omaisilta.

Käynti seniorikeskuksessa sai rippikoululaiset pohtimaan, mitkä ovat elämässä tärkeitä asioita: miltä yksinäisyys tuntuu ja miten voi itse pienillä teoilla ilahduttaa toisia ihmisiä.

Ensi kesänä kokeilua laajennetaan. Yhdeksän rippikouluryhmän nuoret vierailevat espoolaisissa hoivakodeissa. Vierailut suunnitellaan yhteistyössä rippikoulun ohjaajien, hoivakotien henkilökunnan ja sairaalasielunhoitajien kanssa. Mukana ovat Espoon tuomiokirkkoseurakunta sekä Espoonlahden, Tapiolan, Leppävaaran ja Olarin seurakunnat. Hanke on osa Espoon seurakuntien Korsi-projektia.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Mahdollisuuksien mukaan vierailuun osallistuu myös hoivakodissa toimiva sairaalapappi. Vierailun aikana ryhmä voi pitää hartauden ja järjestää keskusteluhetken tai muuta ohjelmaa, joka sovitaan etukäteen henkilökunnan kanssa.

Hoivakodin asukkaille vierailu tuo vaihtelua arkeen. Ikäihmisten yksinäisyyden näkeminen saattaa herättää nuoria huomaamaan herkemmin yksinäisyyden myös nuorten omissa ryhmissä. Nuoret saavat tuntumaa vapaaehtoistoimintaan vanhusten parissa hoivakodeissa. Vierailuista kerätään palaute, jonka pohjalta toimintamallia kehitetään seurakunnissa.

Espoon seurakuntien kolmivuotinen Korsi-projekti jatkuu vielä tämän vuoden ajan. Yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt rahoituksen neljälle uudelle seurakuntien hankkeelle. Kaikkiaan rahoitettuja seurakuntien hankkeita on tähän mennessä yhteensä 39. Hankkeiden tavoitteena on ehkäistä nuorten ja vanhusten syrjäytymistä.