Espoo ottaa varaslähdön yhteisvastuuseen

 

Yhteisvastuu auttaa lähellä ja kaukana. Kuva: Minna Elo.

Yhteisvastuukeräyksen puolesta järjestetään jääkiekko-ottelu tammikuun lopulla.

Yhteisvastuukeräyksen virallinen avajaisjumalanpalvelus pidetään sunnuntaina 1. helmikuuta Lohjan Pyhän Laurin kirkossa. Sitä ennen Espoon Barona-areenalla otetaan kuitenkin varaslähtö Yhteisvastuuseen Blues – Ilves ottelun merkeissä.

Yhteisvastuukeräys on 29. tammikuuta järjestettävässä ottelussa vahvasti esillä. Erätauoilla on tarkoitus esittää keräykseen liittyvää kuva- ja videomateriaalia, kerääjät kiertävät areenaa ja kiekon tiputtaa jäähän Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma, joka toimii tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen esimiehenä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Yhteisvastuun kampanjasuunnittelija Salla Peltonen kertoo iloisen urheilutapahtuman ja Yhteisvastuukeräyksen sopivan loistavasti yhteen.

– Kyseessä on hieno paikallinen varaslähtö. Areenalla järjestetään samaan aikaan junioritapahtuma, joten mukana on paljon lapsiperheitä. Tämä sopii Yhteisvastuukeräykseen hyvin, sillä apumme piirissä on paljon lapsia.

Apua lähelle ja kauas

Yhteisvastuukeräyksen ulkomaan kohteena on tällä kertaa Haiti, jonne tuki ohjataan Kirkon ulkomaanavun kautta. Haiti oli edellisen kerran Yhteisvastuukeräyksen kohteena vuonna 2010, jolloin alueella tapahtui massiivinen ympäristötuho.

– Nyt tarkoituksena on katsoa, mitä viimeksi saatiin aikaan ja rakentaa uusia, maanjäristyksen kestäviä ympäristöystävällisiä kouluja, joissa myös köyhimmistä perheistä tulevilla lapsilla on mahdollisuus opiskella. Samalla opetuksen laatua halutaan kehittää, Peltonen kertoo.

Kotimaan kohteena Yhteisvastuukeräyksessä on Suurella sydämellä -verkosto. Suurella sydämellä on internetin kautta vapaaehtoistoimintaa välittävä palvelu, joka auttaa köyhiä, yksinäisiä ja sairaita 40 paikkakunnalla. Yhteisvastuuvaroin verkosto on tarkoitus laajentaa valtakunnalliseksi.

– Avuntarvitsijoiden määrä on kotimaassakin suuri. Tulevaisuudessa tarvitsemme yhä enemmän vapaaehtoisia auttajia ammattilaisten rinnalle, jotta yhä useampi hädässä oleva saisi apua, Peltonen tähdentää.