Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Entinen pikaluistelija Mika Poutala lähtee mukaan politiikkaan

 

Olympiaurheilija Mika Poutalaa kysyttiin mukaan politiikkaan ensimmäistä kertaa reilu kymmenen vuotta sitten. Silloin urheilu vei miehen ajan ja energian, eikä poliittinen vaikuttaminen ollut ajankohtaista. Nyt tilanne on toinen.

Entinen huippu-urheilija Mika Poutala lopetti aktiiviuransa pari vuotta sitten ja on sen jälkeen toiminut päätoimisena yrittäjänä. Omien sanojensa mukaan elämä aktiiviuran jälkeen on tuntunut hyvältä. Kahdeksan vuotta Espoossa asunut kolmen lapsen isä on valmis uusiin haasteisiin. Jo urheiluaikoina hän ajatteli, että voisi jossain vaiheessa urheilu-uran jälkeen toimia politiikassa. Huippu-urheilun ja politiikan yhteensovittaminen ei tuntunut mahdolliselta ajatukselta, sillä urheilu edellyttää hyvin kokonaisvaltaista panosta.

– Ajattelin myös, että jos joskus lähden politiikkaan, haluan tehdä sen kunnolla, Poutala sanoo.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Hän kertoo, että pyyntöjä politiikkaan lähdöstä on tullut myös muilta kuin puolueen edustajilta. Se on vahvistanut päätöstä lähteä mukaan.

– Olen lupautunut, että lähden Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi kuntavaaleissa.

Kristillisdemokraatit oli Poutalalle luonteva ja itsestäänselvä puoluevaihtoehto. Hän kertoo, ettei ole koskaan miettinyt mitään muuta puoluetta.

– Usko on ollut erottamaton osa elämääni lapsesta saakka.

Kristilliset arvot merkitsevät hänelle kaikkien ihmisen kunnioittamista ja ihmisten yhdenvertaisuutta.

Kuntavaaleissa Poutalan teemat kiteytyvät kolmeen kärkeen: lapsiperheet, yrittäjyys ja liikunta ja hyvinvointi.