Englannin kirkko sulki kirkkorakennukset – myös papeilta

 

Kuvassa St Paul’s Cathedral Lontoossa. Kuva: Sari Savela

Canterburyn ja Yorkin arkkpiispat ovat antaneet määräyksen kirkkorakennusten sulkemisesta.

Canerburyn ja Yorkin arkkipiispat haluavat, että kirkko näyttää esimerkkiä suojautumisessa koronavirusta vastaan. Asiasta uutisoi Church Times -lehti.

Maanantai-iltana Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson linjasi, että kirkkorakennukset on suljettava, jotta koronaviruksen leviämistä voidaan hidastaa. Myöskään häitä tai kastetilaisuuksia ei voida toistaiseksi järjestää kirkoissa. Johnsonin linjauksen mukaan kuitenkin kirkon lähellä asuvat papit voisivat käydä kirkossa rukoilemassa.

IK-opisto vuosisop.,vko3-4, neliöb,MJa

Tiistaina arkkipiispat antoivat kuitenkin seurakunnilleen määräyksen, jonka mukaan papitkaan eivät saa astua kirkkoihin. ”Kirkkorakennustemme on oltava suljettuina niin julkisilta jumalanpalveluksilta kuin yksityisiltä rukoushetkiltä ja tämä koskee sekä pappeja että maallikoita.”

Piispat toteavat myös seurakunnilleen lähettämässä kirjeessään, että seurakuntien pitää tarjota apua ja tukea kaikille niille, jotka ovat karanteenissa, peloissaan ja alttiita virukselle. ”Mutta meidän täytyy tehdä se kodeistamme käsin.”