Englannin kirkko julkaisi oppaan sosiaalisen median käyttöön

 

Kuva: ViewApart/iStock

Englannin kirkko julkaisi oppaan, jonka on tarkoitus auttaa torjumaan huonoa käytöstä verkossa. Lisäksi sen avulla pyritään ehkäisemään harhaanjohtavan sisällön julkaisemista.

Oppaassa todetaan, että sosiaalinen media auttaa jakamaan ilosanomaa Kristuksesta. Opas kannustaa keskusteluihin, joissa on mahdollista jakaa omia arvojaan. Sosiaalisella medialla on kuitenkin myös varjopuolensa, jos keskustelijat eivät noudata hyviä tapoja.

– Sosiaalinen media on muokannut elämäämme. Meidät on kutsuttu olemaan Kristuksen todistajia. Rohkaisen kaikkia pohtimaan, miten elämme todistajina verkossa. Joka kerta, kun olemme vuorovaikutuksessa verkossa, meillä on mahdollisuus valita kyynisyys ja huono käytös, tai voimme jakaa valoa ja armoa, Canterburyn arkkipiispa Justin Welby kommentoi The Guardian-lehdelle.

Jalohaukat leiri vko 2

Opas on tehty erityisesti kirkon omilla sivuilla käytäviä keskusteluja varten, mutta ohjeet perustuvat yleisiin periaatteisiin, kuten totuuteen ja hyviin käytöstapoihin. Kirkko toivoo, että ohjeet rohkaisevat ihmisiä, niin kirkossa kävijöitä kuin epäilijöitäkin, olemaan avoimia Kristinuskolle.

Ohjeissa kehotetaan kohtelemaan muita niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan. Lisäksi ihmisiä kehotetaan rehellisyyteen ja ottamaan vastuu omista sanoistaan. Ihmisiä pyydetään myös kunnioittamaan tekijänoikeuksia.