Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Ekumeeninen Neuvosto esitti surunvalittelut Aleksandrian terrori-iskujen johdosta

 

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on lähettänyt surunvalittelut suursheikki Ahmed ElTaybille ja koptilais-ortodoksisen kirkon päämiehelle, Paavi Shenouda III:lle tammikuun 1. päivänä Aleksandriassa tehtyjen terrori-iskujen johdosta.

Surunvalittelut ovat allekirjoittaneet Ekumeenisen Neuvoston puheenjohtaja Teemu Sippo, joka on katolisen kirkon piispa Suomessa ja Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri isä Heikki Huttunen.

Iskussa kuoli 21 henkeä, jotka olivat poistumassa uudenvuodenyön liturgiasta. Kuolonuhrien joukossa oli myös muslimeita. Koptilais-ortodoksisia kristittyjä on Egyptin väestöstä yli 10 prosenttia, noin 10 miljoonaa henkeä.

Tänään 7.1. koptikristityt juhlivat Jeesuksen syntymäjuhlaa oman kalenterinsa mukaan.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Suursheikki Ahmed El Tayb kuuluu maailmaan keskeisimpiin islaminuskonopin auktoriteetteihin ja on tunnettu maltillisista kannanotoistaan. Sheikki on tuominnut terroriteon ja on esiintynyt yhdessä paavi Shenouda III: n kanssa sovinnon ja kansallisen yhtenäisyyden merkiksi.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen yhteistyöelin. Suomen ekumeeniseen neuvostoon kuuluu 15 kristillistä kirkkoa ja tunnustuskuntaa muun muassa Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomen ortodoksinen kirkko, Katolinen kirkko Suomessa ja vapaakirkot.

 
Artikkelibanneri perussanoma