Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Eija-Riitta Korhola: Miehen vitsi naurattaa naisen vitsiä enemmän

 

\”Mietin monesti

”Vitsit naurattavat enemmän, jos ne tulevat miehen suusta. Naisen kohdalla haetaan motiivia”, täräyttää Eija-Riitta Korhola. Europarlamentaarikko puntaroi blogissaan seurakuntayhteisöjen suhtautumista naiseuteen: ”16-vuotiaana minulla oli kaikki odottamani ihanuudet, mutta ilon tilalla sanaton häpeä sukupuolestani: juuri se osa minussa haittasi toisten uskonelämää ja oli siunauksen sijasta kirous.”

Korhola kertoo tarkkailleensa, kuinka seurakunnan piirissä suhtaudutaan tyttöjen ja poikien rooleihin ja kuinka sukupuolirooleja rakennetaan. Hän arvioi suhteen sukupuoleen ja sukupuolisuuteen olevan kristillisissä piireissä olevan yhä kipeä kysymys.

Korhola arvioi blogissaan myös suomalaista kristillisyyttä. Hän kirjoittaa Suomessa olevan paljon hengellisiä sotainvalideja: ”Rymistelevä ja itsevarma usko sopi joillekin vahvoille, mutta aika monet muut säikähtivät.”

Sansa neliöb. 1.-30.5.

”Elämä on sarja virheitä, ja aivan joka sukupolvi tekee omansa. Ne kietoutuvat yhteen hengellisen perintömme kanssa, ja himmentävät sen raikasta, kaunista ydintä”, Korhola pelkää.

Eija-Riitta Korholan radiokolumneja kuullaan Radio Deissä torstaisin klo 8.30 ja 12.50.

Lue blogi: ”Ykköstahdosta pudonneet”

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)