Eija-Riitta Korhola: Ilmastonmuutospuhe on korvannut lopunaikapuheen

 

KUUNTELE KLIPPI. Entisen europarlamentaarikon ja tammikuussa ilmastonmuutoskysymyksistä väittelevän Eija-Riitta Korholan mukaan kirkolle on ”tapahtunut vahinkoja”, sen ottaessa kantaa luonnon puolesta uskonnollisin sanankääntein.

– Kirkko on mennyt aika lailla ilmastofundamentalistien kelkkaan ja napannut sen viestin sellaisenaan ja päätynyt kannattamaan keinoja, kun se pitäisi kannattaa päämääriä. Tässä se on mennyt mukaan politiikkaan, sanoi Korhola Radio Dein Laajasalo-ohjelmassa perjantaina.

– Kirkon on erittäin tärkeä ottaa kantaa ympäristön, luomakunnan ja luonnon puolesta. Mutta sen pitäisi olla hyvin varovainen, ettei se huomaamatta ota kantaa yhden poliittisen strategian puolesta. Tässä suhteessa katson, että kirkolle on tapahtunut vahinkoja. Kirkko, joka on aika kärkäs vastustamaan fundamentalismia ja inhoamaan sitä sen kaikissa muodoissaan, ei tunnista sitä, kun se [fundamentalismi] on sen oman osaamisalueen ulkopuolella, sanoi Eija-Riitta Korhola Radio Dein Laajasalo-ohjelmassa perjantai-iltapäivänä.

Korhola viittasi erityisesti vihreisiin kallellaan oleviin poliittisten toimijoihin ja ympäristöaktiivien lobbaukseen. Entinen europarlamentaarikko katsoi, että ilmastonmuutospuheeseen on tarttunut sekä kirkossa että sen ulkopuolella samoja sanankäänteitä, joita käytettiin aiemmin hengellisessä puheessa viittaamaan apokalyptisiin, lopunaikaisiin tapahtumiin. Helvetinpelko on muuttunut ilmastonpeloksi.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

– Ilmastonmuutospuheessa on monta vuotta vallinnut sellainen tilanne, ettei saa epäillä eikä esittää kritiikkiä. Toisella tavalla ajattelevat hiljennetään.

 

Kuuntele Teemu Laajasalon ja Eija-Riitta Korholan keskustelu Radio Dein ohjelma-arkistosta.

Kuuntele Eija-Riitta Korholan kommentit vihreästä fundamentalismista kirkon sisällä:

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)