Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Eeva-Liisa Malmgren on Vuoden Kanttori 2015

 

Kuorotoiminnan lisäksi Eeva-Liisa Malmgren vaikuttaa myös urkurina. Kuva: Heikki Tuuli

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus palkitsi Vuoden Kanttori 2015 palkinnolla Esbo svenska församlingin kanttorin, musiikin maisteri Eeva-Liisa Malmgrenin. Malmgren vastaanotti palkintonsa Oulussa 5.2, kanttoripäivien yhteydessä.

– En osannut yhtään odottaa tällaista kunniaa ja siksi se ehkä tuntuukin erityisen hienolta, Malmgren avaa ajatuksiaan palkinnosta. – Tämä on suuri kannustin.

Eeva-Liisa Malmgren on laaja-alainen muusikko, ja hän on viime vuosien aikana työskennellyt erityisen ansiokkaasti ”kehittyvien laulajien” parissa. Hän on myös ohjannut työssään satoja lapsia musiikin pariin toimiessaan muun muassa musiikkileikkikoulun opettajana, lapsikuoronjohtajana ja pianonsoitonopettajana.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Malmgren toimii itse EsVoces-kuorossa sekä kamarikuoro Novenassa, ja laulaa aktiivisena jäsenenä myös kamarikuoro Gloriassa.

”Olisi hienoa, jos nuoret ja vanhat tekisivät enemmän yhdessä”

Malmgren näkee nuoret aikuiset yhtenä kirkon vähemmistönä. Keinona heidän mukaan kutsumisessaan voisi toimia kanttorin mukaan musiikki.

– Nuorilla aikuisilla elämäntilanne on usein kuitenkin ehkä se, mikä rajoittaa lähtemästä mukaan toimintaan. Kuoroissakin on niin paljon vain niitä vanhempia, joilla ei esimerkiksi enää ole pieniä lapsia tai opiskelut kesken, Malmgren miettii.

Ikäjakaumaa Malmgren ei aina näe hyvänä asiana seurakunnan toiminnassa.

– Olisi todella hienoa, jos nuoret ja vanhat tekisivät enemmän yhdessä. Se on tavoiteltavan arvoinen asia, että puhallettaisiin yhteen hiileen, eikä jakauduttaisi eri-ikäisten porukoihin. Esimerkiksi kehittyvien laulajien kuorot ovat sellaisia, joihin saa tulla kaikenikäiset.

Hienoimpana asiana kanttorin urallaan Malmgren on kokenut Espoossa parin vuoden välein järjestettävät kirkkomusiikinviikot.

– Silloin kaikki seurakuntamme kuorot ovat kokoontuneet yhteen ja se on suurta juhlaa. On valtavan upeaa, että päästään tekemään jotain kaikki yhdessä. Kirkkomusiikinviikot ovat aina olleet hienoja kokemuksia.

Eeva-Liisa Malmgrenille luovutettiin tunnustuksena ansiostaan Sotkamon urkurakentamon lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä Nordea-pankin rahalahja.