Dosentti Matti Myllykoski: ”Jos tupakoitsijoita ei häädetä pois yhteiskunnasta, kirkonkaan ei pitäisi savustaa ulos konservatiivejaan”

 

Matti Myllykoski oli äänessä Radio Dein perjantai-iltapäivien Laajasalo -talk show’ssa Tapaninpäivänä.

KUUNTELE KLIPPI. Pappi ja Uuden testamentin eksegetiikan dosentti Matti Myllykosken mielestä kirkko voisi osoittaa paikan ja omat papit konservatiivien omille erityisjumalanpalveluksille sen sijaan, että se käy taistoa vapaamielisten ja vanhoillisten mahduttamisesta samojen seinien sisälle.

– Eihän tupakoitsijoitakaan pidä häätää yhteiskunnasta vaan heille pitää osoittaa oma paikkansa, missä he voivat tupakoida, vertasi Myllykoski Radio Dein Laajasalo-ohjelmassa Tapaninpäivänä.

– Jos naispappeuden vastustaminen on tasa-arvolle vaarallista, niin kuin tupakointi on terveydelle vaarallista, niin sitä voisi sitten jossain omassa paikassa toteuttaa, dosentti Matti Myllykoski ratkoi kirkon eripuraisten ryhmien välisiä skismoja Teemu Laajasalon vieraana Radio Dein iltapäivälähetyksessä Tapaninpäivänä.

– Kirkon konservatiiveilla tulisi olla oikeus omanlaiseensa jumalanpalveluselämään. Meillä on kirkkoja tyhjillään sunnuntaista toiseen iltapäivällä. Mikseivät niillä alueilla, joissa on vanhoillisesti ajattelevia ihmisiä ja jotka kokevat vierautta kirkossa, he [konservatiivit]saisi muutaman papin, jotka kirkko palkkaa heille.

Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)

Jopa kirkon liberaalina ja räväkkänä radikaalina tunnettu Myllykoski pitää kirkossa tapahtunutta murrosta ja muutosvauhtia ”hirvittävän nopeana”. Hänen mukaansa kirkko repeää liitoksistaan, jos sen sisällä ei keksitä tapoja sallia erilaisia näkemyksiä ja uskonharjoittamisen tapoja.

– Jos ajatellaan ihmisiä, jotka haluavat sitoutua vanhoihin arvoihin, on sanottava, että muutos on ollut hirvittävän nopea ja pelottava.

– Kirkossa pitäisi olla tilaa kaikille, jotka haluavat uskoa omalla tavallaan ja löytää kristillisestä uskosta identiteettinsä ja syventää sitä sekä elää sen kanssa.

Myllykoski räätälöisi sunnuntai-iltapäiviin nopealla tahdilla perinnejumalanpalveluksia eri puolille Suomea.

– He [konservatiivit] saisivat näitä meidän silmissä ”perinnejumalanpalveluksia”, joissa käytettäisiin kaikkea vanhaa rekvisiittaa, joissa olisi taatusti miespappi, joka saarnaisi ja jakaisi ehtoollisen. He voisivat valvoa tunnustuksellisuutta keskenään. Se olisi heidän identiteettinsä mukainen asia ja sen voisi heille sallia.

Kuuntele koko keskustelu Radio Dein ohjelma-arkistosta

Kuuntele, kuinka Matti Myllykoski ja Teemu Laajasalo vertailevat 2010-luvun harhaoppisyytöksiä 1990-luvun harhaoppisyytöksiin:

 
Dei, artikkeliban. 29.6.- MJa