Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Charlie Hebdon kannessa Muhammad pitää Je suis Charlie -kylttiä

 

Vedos uuden Charlie Hebdo -lehden kannesta.

Ranskalaisen satiirilehti Charlie Hebdon tuoreen numeron kannessa on piirros profeetta Muhammadista pitelemässä Je suis Charlie -kylttiä.

Muhammadin yläpuolelle on kirjoitettu ”Kaikki on annettu anteeksi”. Muhammadille on myös piirretty kyynel silmään.

Kyseessä on lehden ensimmäinen numero sen toimitukseen viime viikolla tehdyn terrori-iskun jälkeen. Sen on määrä tulla myyntiin huomenna.

Je suis Charlie (minä olen Charlie) -slogan on noussut iskun vastustajien symboliksi mielenosoituksissa ja sosiaalisessa mediassa.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Charlie Hebdon tuoreesta numerosta ollaan valmiita ottamaan jopa kolmen miljoonan kappaleen painos, ja se käännetään 16 kielelle. Tavallisesti lehden painos on 60 000.

Numeron myynnistä saadut tuotot menevät terrori-iskussa kuolleiden 12 ihmisen perheille. Iskussa kuoli muun muassa Charlie Hebdon päätoimittaja ja lehden pilapiirtäjiä.

Charlie Hebdoa tehdään väliaikaisesti Liberation-lehden tiloissa. Sen omat tilat ovat verilöylyn jäljiltä yhä suljettuna.

44-vuotias satiirilehti oli ennen iskua luisumassa kohti konkurssia.

Radio Dein Viikon debatissa islaminuskon vaikutuksesta Pariisin iskuihin keskustelemassa islam-asiantuntijat Jaakko Hämeen-Anttila ja Sylvia Akar. Viikon debatti suorana Radio Deissä keskiviikkona 14.1. klo 9-10. Uusinta klo 13-14 ja sunnuntaina 18.1. klo 20-21.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)